NOTW – Squeak Middleton

alapfok
A 2013 januári szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

 

Squeak Middleton

Egy iskolalátogatás során Cambridge hercegnője elárulta hogy tengerimalacokkal osztozkodott becenevén

Most az övé Cambridge hercegnőjének rangos címe, de Kate tegnap árulta el, hogy régebben egy sokkal szerényebb név illette; Squeak (Cincogi). A régi általános iskolájába tett látogatása során Kate elmesélte, hogy őt és Pippa hugát Pip-nek és Squeak-nek becézték – és ugyanezeket a neveket adták tengerimalacaiknak.

A két és öt év közötti gyerekekkel cseverészve a Berkshire megyei Pangbourne St Andrew’s iskolájában, Kate megkérdezte tőlük, hogy tartanak-e háziállatot az iskolában és elmondta, hogy neki két tengerimalaca volt. “Volt egy akit Pip-nek hívtak és egy akit Squeak-nek, mert a testvéremet Pippának hívták és én pedig Squeak voltam,” mondta.

A ma világhírű testvérpár valaha a felkészítő magániskola játszóterén szaladgált, ahol Kate 1986 és 1995 között diákoskodott. Az ott töltött idő alatt leginkább a sportban tűnt ki és tegnap megmutatta, hogy még nem veszítette el érzékét.  Nyolcadikos diákokkal lépett hokipályára, a majd kilenc centis magasarkúja ellenére. Elegáns öltözetében, a skót mintás Alexander McQueen kabátruhájában, Kate, 30, együtt ebédelt a tanárokkal és a diákokkal mielőtt megnyitotta volna az új Astroturf sportpályát és megnézte az iskola hagyományos “Progressive Games” programját – ahol a gyerekek különböző csoportos játékokban vesznek részt.

Azt is elárulta, hogy annyira szerette az iskolát, hogy később tanárként akart visszatérni oda. Beszédében azt mondta: “Én imádtam az itt töltött időt; a legboldogabb éveim voltak, ami hihetetlenül különlegessé teszi számomra, hogy itt lehetek ma. Tulajdonképpen, annyira élveztem az iskolát, hogy amikor ott kellett hagynom, azt mondtam édesanyámnak, hogy tanárként fogok visszamenni oda. Bár ez nem igazán valósult meg, nagy izgalommal fogadtam a meghívást mára, a St Andrew’s Napra. A sport iránti szeretetemet is itt fedeztem fel.”

A két órás látogatása során Kate a fára mászós emlékeiről is mesélt, ebédkor nagy élvezettel fogyasztotta a kedvenc palacsintáját és rizspelyhes desszertjét és alátámasztotta a kislánykorában felállított magasugrás rekordját – 1.50 m – ami máig veretlen.

A sportért való lelkesédésén kívül, a fiatal Kate Middleton a kórusban is énekelt és furulyán meg fuvolán játszott az iskola zenekarában. Az iskolai színdarabokban is részt vett, a herceget alakítva a Hamupipőkében és Eliza Doolittle-t a My Fair Lady-ben.

Az 54 holdnyi területen elhelyezkedő iskola – mottója, Altiora Petimus, vagy Magasabbra Törekszünk – évi akár 16,950 fontba is kerülhet a heti bentlakó diákoknak.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!