NOTW – Xi Jinping assumes leadership of China

középfok
A 2013 januári szám 5. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

Xi Jinping vállalja Kína vezetését a következő tíz évre

Xi Jinping ígéretet tett, hogy megbirkózik a politikai korrupcióval miután elvállalta a Kínai Kommunista Párt és az ország vezetését az elkövetkezendő tíz évre.

Xi urat az új pártfőtitkárként mutatták be a pekingi Nép Nagy Csarnokában egy körültekintően megkoreografált egy hetes kongresszus végén.

A hagyományoktól elrugaszkodva, ő a Központi Katonai Bizottság kinevezett elnöke is.

A korábbi rezsimek alatt, a távozó vezető, Hu Jintao elvárhatta volna, hogy poziciójában maradva terjessze tovább befolyását. Xi urat a sors is a világ második legnagyobb gazdaságának vezetői állására rendeltette, beleértve a nagyrészt formális elnöki pozíciót is, miután öt évvel ezelőtt kinevezték a párt legmagasabb bizottságának élére.

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megfeleljünk a bizalmuknak és, hogy teljesítsük küldetésünket” – mondta a korábbi alelnök az állami televízió által közvetített húsz perces beszédében.  “Számos, párton belüli, sürgető problémát is meg kell oldani, különösképpen a korrupciót. Minden erőfeszítésünkkel azon kell lennünk, hogy ezeket a problémákat megoldjuk. Az egész pártnak teljes készültségben kell lennie.”

Habár a vezetőváltás csak a második békés hatalomátadást jelöli amióta 1949-ben megalapozták a kommunista uralmat, Xi úr felemelkedése egy zűrzavaros évet egészít ki, amely a populista párt vezérének, Bo Xilai hanyatlását hozta, mivel a feleségét, Gu Kailait bebörtönözték Neil Heywood brit üzletember meggyilkolásáért.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nézd meg ezt is:  FedEx employee finds the world's largest prime number
Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!