2014.04.10. - Két gyors szókincs teszt:)

2014.04.10. - Két gyors szókincs teszt:)

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
14. 04. 09.
Szia,

Most ismét a természeté és a földrajzé lesz a főszerep. Mára két olyan tesztet készítettünk - az egyik hagyományos, a másik pedig interaktív "nyomkodós", amellyel a hétfői és keddi leckéből tanult szókincset gyakorolhatod! 

Ha lemaradtál ezekről a leckékről, akkor itt nézheted meg őket:

hétfő - EGY KIS FÖLDRAJZ
kedd - VÁLTOZNAK AZ ÉVSZAKOK

Jó tanulást! 

shadow-space
MAI LECKE
Teszt 1.
 
Choose the right answer.
 
1)      Their favorite sport is skiing because they love ……….. .
a)      deserts
b)      mountains
c)      plains
 
2)      We had lunch outside on our ………. today because the weather was wonderful.
a)      field
b)      lawn
c)      meadow
 
3)      There was no rain for weeks so the ………. is not as green as it usually is.
a)      grass
b)      leaves
c)      plants
 
4)      We picked a basket of berries from the ………. in front of our house.
a)      branches
b)      bushes
c)      hedge
 
5)      They have a beautiful little ………. with goldfish in the backyard.
a)      sea
b)      pond
c)      puddle
 
6)      There was a huge vase of ………. on the dining room table.
a)      buds
b)      leaves
c)      flowers
 
7)      I always walk my dogs in the nearby ………. .
a)      rainforest
b)      jungle
c)      woods
 
8)      My favorite season is spring because everything is in ………. .
a)      green
b)      bloom
c)      flowers
 
9)      Let’s lie in the grass and watch the fluffy ……….. in the sky.
a)      stars
b)      planets
c)      clouds
 
10)   It’s always windier on a plain than in a ………. .
a)     valley
b)     stream
c)     lake
 
answers: 1) b, 2) b, 3) a, 4) b, 5) b, 6) c, 7) c, 8) b, 9) c, 10) a
 
desert - sivatag
mountain - hegy, hegység
plain - síkság, alföld
field - mező, pálya
lawn - pázsit
meadow - rét
grass - fű
leaf - levél
plant - növény
branch - ág
bush - bokor
hedge - sövény
sea - tenger
pond - halastó, tavacska
puddle - pocsolya
bud - rügy, bimbó
flower - virág
rainforest - esőerdő
jungle - dzsungel
woods - erdő
bloom - virágzás, rügyezés
star - csillag
planet - bolygó
cloud - felhő
valley - völgy
stream - patak, kis folyó
lake - tó
 
Teszt 2.
 
 
interaktív teszt indítása: ITT
shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok