2014.12.30. - New Year's Eve Quiz
2014.12.30. - New Year’s Eve Quiz

2014.12.30. - New Year’s Eve Quiz


Hogy minden e-mailünket megkapd, add hozzá címlistádhoz a szalai.nori@5percangol.hu-t.
 
 
2014. Dec 29.
 

Szia!

Közeleg az év vége, már csak egy nap, és itt a Szilveszter, így ma mi is ez év utolsó napjával foglalkozunk egy kvíz segítségével. 

Szeretném megköszönni neked, hogy velem tartottál a tanulásban, és remélem, hogy 2015-ben is segítségedre lehetek az angolozásban. 

Végezetül pedig szeretném ismét a támogatásodat kérni. Elindult az Év Példaképe szavazás, ahol nagy megtiszteltetésként én is jelölt vagyok ebben a nagyon illusztris társaságban. Ha szereted a munkánkat, a tananyagainkat, és szeretsz velünk tanulni, kérlek szavazz rám itt: http://peldakepszavazas.inda.hu/

A velem készült interjút pedig itt olvashatod: http://peldakep.blog.hu/2014/12/18/szalai_nora

Jó tanulást, és nagyon boldo új évet kívánok! 

Üdv,
Nóri

facebook twitter

Mai lecke

NEW YEAR’S EVE QUIZ

1.     To ring in the New Year in Spain, it is traditional to do what on each chime of the clock?

a)     eat a grape

b)     take a sip of wine

c)     clap your  hands

d)     light a candle

2.     In many places, the coming of the New Year is celebrated by singing the traditional Scottish song "Auld Lang Syne". What does "auld lang syne" mean?

a)     New Year’s Day

b)     Till we meet again

c)     sweet memories

d)     old long ago

3.     In the Jewish New Year celebration, what is eaten to symbolize a sweet new year?

a)     apples and honey

b)     chocolate

c)     fruit cake

d)     honey cake

4.     In Italy, what do people do on New Year's Day to bring good luck in the coming year?

a)     go to mass

b)     wear red underwear

c)     eat black-eyed peas

d)     all of above

5.     Under which of the following calendars is New Year's Day observed on January 1?

a)     Christian

b)     Roman

c)     Julian

d)     Gregorian

6.     Why do the Chinese celebrate the New Year by letting off firecrackers?

a)     to commemorate departed family members

b)     to encourage good luck in the coming year

c)     to scare away evil spirits

d)     all of above

7.     How is the New Year festival of Songkran celebrated in Thailand?

a)     visiting family

b)     parading statues of Buddha

c)     throwing water at passer-by

d)     all of the above

8.     What determines the date of the Chinese New Year?

a)     the first full moon after the winter solstice

b)     the second new moon after the winter solstice

c)     the Friday after the first full moon after the winter solstice

d)     none of the above

9.     What is the Jewish New Year called?

a)     Hanukkah

b)     Yom Kippur

c)     Rosh Hashanah

d)     Bar Mitzvah

10.   Ecuador has a unique New Year's Eve tradition, the burning of "old years" in public places. What are they?

a)     bonfires

b)     old clothes

c)     newspapers and magazines from the previous year

d)     effigies representing people and events from the previous year

11.   In the United States, the coming of the New Year is celebrated by the lowering of a gigantic crystal ball. Where does this event take place?

a)     Central Park

b)     Times Square

c)     Yankee Stadium

d)     The Statue of Liberty


chime - harangszó
to celebrate - ünnepel
to bring good luck – jó szerencsét hoz
to be observed – megünneplésre kerül
to let off firecrackers – petárdákat durrant
to commemorate - megemlékezik
departed - elhunyt
to encourage -bátorít
to scare away - elűz
evil spirit – gonosz szellem
to parade - felvonul
passer-by -járókelő
to determine - meghatároz
full moon - telihold
solstice - napforduló
bonfire - máglya
effigy - képmás
to take place – megrendezésre kerül

answers:1-a, 2-d, 3-a, 4-b, 5-d, 6-c, 7-d, 8-b, 9-c, 10-d, 11-b

 
 
5Perc Csoport Kft.
Telefon: 061/7830207
Email: info(kukac)5percangol.hu
logo
twitter facebook
©2003-2017 | 5perc™ Csoport Kft. - Minden jog fenntartva
Amennyiben a kés?bbiekben nem kívánsz t?lünk további információkat kapni, akkor csak egyszer?en kattints az alábbi hivatkozásra, és ezzel kijelentkezhetsz a listánkról.
Leiratkozáshoz kattints ide!
Hozzászólások
comments powered by Disqus
Címkék:
    nincsenek címkék
A címlapról
2017 szeptemberi szám
Petya | 2017. Aug 29.

MEGJELENT A MAGAZIN SZEPTEMBERI SZÁMA!

Megjelent a nyomtatott 5 Perc Angol Magazin szeptemberi száma, keresed az újságárusoknál, hiper- és szupermarketekben,...
Egyéb
Szalai Nóri | 2017. Aug 27.

Kötőszavak, és amit róluk tudni kell - 1. rész

Ebben a háromrészes összeállításban mindent megtanulunk az angol kötőszavakról. 
Mindenféle
Szalai Nóri | 2017. Aug 14.

1 hetes angol tábor Nórival Szicíliában

Ki szeretne velem kora ősszel, amikor még meleg van és strandolni is lehet a szicíliai...
Kérdés küldése