2017.11.24. - Egy finomság és sok-sok akció hétvégére!

2017.11.24. - Egy finomság és sok-sok akció hétvégére!

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
17. 11. 23.
Szia,

Ma befejezzük a Hálaadás témát - és egy tipikus hálaadásnapi receptet, a sütőtökös pitét nézük meg. 

Ne feledd heti fontos információinkat sem! 

Az első és legfontosabb, hogy az egyéves előfizetés a nyomtatott 5 Perc Angol Magazinra ismét hihetetlen 6500 forintos áron kapható az eredeti 9000 forintos ár helyett. Az előfizetést ajándékutalvány formájában is meg lehet rendelni! 

Hosszabb kimaradás után ismét kapható az 5 Perc Angol Kezdőknek és Újrakezdőknek könyv is, ezt webáruházunkban tudod megrendelni: ITT

A magazinok 8. évada is akciós, 9000 forint helsett 4900 forintért vásárolható meg a 12 lapszám, több, mint 1000 oldal tananyaggal és 12 óra letölthető audióval. Ezt nézd meg: ITT

Ne feledd a február eleji egyhetes intenzív ango "táborunk" karneváli különkiadását sem sem: november végéig még akciós áron lehet jelentkezni a szicíliai, karneválozással és körutazással egybekötött egyhetes angolnyelvi túránkra (gyenge középhaladó szinttől már ajánlott), erre november 30-ig szintén hatalmas kedvezménnyel lehet jelentkezni! 

RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS ITT: EGYHETES SZICÍLIAI, KARNEVÁLI ANGOLTANFOYLAM NÓRIVAL  Jó tanulást!

Jó tanulást és kellemes hétvégét kívánok! 

Üdv,

Nóri

shadow-space
MAI LECKE

PUMPKIN PIE

videó indítása: ITT

A sütőtök - a kukoricához, a burgonyához és még sok hasznos növényhez hasonlóan - Amerika felfedezése után került földrészünkre, őshazája Közép- és Dél-Amerika trópusi vidéke. Hazánkban leginkább sütőben, vagy kemencében sütve fogyasztják ezt a finomságot, azonban nagyon finom süteménynek, különböző édességeknek elkészítve is. AZ USA egyik legnépszerűbb édessége is a sütőtökös pite, amely a Thanksgiving vacsorák hagyományos desszertje is lett. Ha nem is vagy annyira oda a sütőtökért, még akkor is érdemes megkóstolnod sütemény formájában, mert isteni finom.

Preparation Time: 30 minutes
Cooking Time: 1 hour 20 minutes
Oven Temperature: 180° c  -  360° f

Step 1:  You’ll need

  • 850 g pumpkin, chopped
  • 350 ml cream
  • 190 g brown sugar
  • Half tsp salt
  • 3 eggs and 1 egg yolk
  • 1 tsp cinnamon
  • quarter tsp nutmeg
  • quarter tsp allspice
  • the zest of 1 lemon
  • 1 short-crust pastry base , ready made
  • 1 roasting tin
  • 1 spoon
  • 1 fork
  • 1 pie mold
  • 1 jug
  • 1 hand blender
  • aluminium foil
  • parchment paper
  • about 500g of beans to weigh down the crust

Step 2: Preheat the oven

Set the temperature to 180ºC or gas mark 4.

Step 3: Roast the pumpkin

Tip the chopped pumpkin into the roasting tin and cover it tightly with aluminium foil. Put the tin on a low shelf in the oven and bake for about 30 minutes (this is the first stage of creating the pumpkin puree).

Step 4: Prepare the pastry base

Gently lay the pastry crust on the pie mold and carefully press it down to form the shape of the pie. Remove any excess pastry from the edges. Now using a fork, lightly jab the bottom of the base various times. This will prevent the pastry from rising.

Put the parchment paper over the top of the pastry and pour the beans on top to weigh it down.

Step 5: Bake the pastry

Place the pie mold in the oven with the pumpkin and bake for 20 minutes.

Step 6: Remove from the oven

When the pastry crust is golden brown, take it out of the oven. Test the pumpkin to see if it's done by piercing it with a fork. It needs to be completely soft to make the puree. Remove it from the oven and discard the foil. Take the beans off the pastry and leave it and the pumpkin to cool.

Finally, raise the temperature of the oven to 210 degrees centigrade or gas mark 6.

Step 7: Make the pumpkin puree

Spoon the cooked pumpkin into the jug and using the hand blender, blend into a puree.

Step 8: Prepare the pie filling

In a large bowl mix the brown sugar, cinnamon, nutmeg, allspice, lemon zest and salt. Now, whisk the eggs, add them to the other ingredients and stir. Pour in the pumpkin puree and cream and stir well.

Step 9: Bake

Pour the filling into the pastry crust, almost to the top. Carefully place it into the centre of the oven and bake for 15 minutes. Lower the temperature to 160ºC and bake for a further 35 minutes.

Step 10: Remove from the oven

When the pie is fully cooked remove it from the oven and allow it to cool and set.

Step 11: Serve

The pie can be eaten warm or cold and served dusted with icing sugar and with a dollop of whipped cream.

egg yolk - tojás sárgája
nutmeg - szerecsendió
mold - forma
blender - robotgép
parchment paper - sötőpapír
genty - lágyan
excess - többlet
to jab - megütögetni
to discard - félretenni, kidobni
jug - kancsó
to whisk (the eggs) - felverni a tojást
dollop - egy csapott kanálnyi

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok