2016.09.20. - PHRASAL VERBS: Education

2016.09.20. - PHRASAL VERBS: Education

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
16. 09. 19.
Szia,

Ma tovább folytatjuk a tegnap elkezdett phrasal verb-es témát, és az utazás témakör után ma az oktatással fogunk foglalkozni, és megtanulunk egy adag kifejezést ezzel a témakörrel kapcsolatban. 

Ne feledd. hogy most egy szerencsés olvasónk egy kéthetes torontói nyelvtanfolyamon is részt vehet az International Language Travel jóvoltából, íme ezt kell tenni hozzá:

Ha 2016. augusztus 22. és 2016. szeptember 23. között előfizetsz az 5 Perc Angol magazinra, úgy a következő kedvezményekben és ajándékokban részesült:

-         12 lapszámot 9000 forint helyett most 7000 forintért kapod meg, ez több mint 1000 oldal és 24 órányi hanganyag!

-         Minden éves előfizetést vásárlónk részt vesz a sorsoláson, amelynek fődíja egy 2 hetes intenzív torontói angol nyelvtanfolyam(30 óra/hét) szállással (helyi családnál)!

Ne hagyd ki a lehetőséget, hiszen ha neked kedvez a szerencse, akkor a világ egyik legnyüzsgőbb városában gyakorolhatod a nyelvet két teljes héten át!

Előfizetésed megrendelheted webshopunkban: ÉVES ELŐFIZETÉS 

Üdv, 

Nóri

shadow-space
MAI LECKE

PHRASAL VERBS - EDUCATION

to kick out
meaning: to expel
magyarul:kirúgni, kiutasítani
example:He never finished high school because they kicked him out for stealing. - Sosem fejezte be a középiskolát, mert kirúgták lopásért.

to drop out (of school)
meaning: to quit school, to leave before finishing (school)
magyarul: kimaradni/kiesni az iskolából, otthagyni (az iskolát)
example: He became a very successfuI businessman although he never finished school. He dropped out when he was sixteen. - Nagyon sikeres üzletember lett, pedig sosem fejezte be az iskolát. 16 évesen hagyta ott az iskolát.

to put somebody through something
meaning: to pay for somebody’s education
magyarul: iskoláztatni, iskolába járatni
example: If I had three sons like they have, I don’t know how I would put them through university. - Ha nekem is három fiam lenne, mint nekik, nem tudom hogyan járatnám őket egyetemre.

to read over/go over
meaning: to review
magyarul: átismételni/olvasni
example: We’re going to have a test tomorrow so I think I will go over our last lesson once again. - Holnap dolgozatunk lesz, ezért azt hiszem, átismétlem még egyszer az utolsó óra anyagát.

to catch up on
meaning: if you have fallen behind, to do extra work to be on the same level as others
magyarul: behozni valamit
example: I was sick all last week so there’s a lot I need to catch up on at school. - Beteg voltam egész múlt héten ezért nagyon sok mindent be kell hoznom az iskolában.

to put off
meaning: to delay, to do something at a later date
magyarul: (el)halasztani, halogatni
example: I can’t put off studying for that exam any longer because it will be in two days. - Nem halogathatom tovább a felkészülést a vizsgára, mert két nap múlva lesz.

to fall behind
meaning: to make less progress or be less successful than others
magyarul: lemaradni
example: If you don’t pay attention in class, you can easily fall behind with your school work. - Ha nem figyelsz oda az órán, könnyen lemaradhatsz az iskolai anyaggal.

to hand in
meaning: to submit
magyarul: le/beadni
example: I have to hand in this homework tomorrow so please let me do it in peace. - Holnap be kell adnom ezt a házi feladatot, ezért kérlek hagyj, hogy nyugodtan megcsinálhassam.

to hand out
meaning: to distribute
magyarul: ki/szétosztani
example: The teacher asked me to hand out the corrected tests. - Megkért a tanár, hogy osszam ki a kijavított ellenőrzőket.

to read up on
meaning: to learn about something by reading a lot
magyarul: utánaolvasni valaminek
example: I have to read up on the royal family because I am holding a presentation about them in English class tomorrow. - Utána kell olvasnom a királyi családnak, mert holnap róluk tartok előadást az angol órán.

to make up (an excuse)
meaning: invent a story that is not true
magyarul: kitalálni (kifogást)
example: I have to make something up as an excuse for why I haven’t done my homework. - Ki kell találnom valamit kifogásnak, hogy miért nem csináltam meg a házi feladatomat.

to brush up on
meaning: (to practice) to improve one’s knowledge of something
magyarul: feleleveníteni/frissíteni (tudást)
example: I had better brush up on my French before our friends from France come to visit us next month. - Jobban tenném, ha feleleveníteném a francia tudásomat mielőtt a francia barátaink meglátogatnának a következő hónapban.

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok