2017.09.12. - Őszi szókincs kvíz

2017.09.12. - Őszi szókincs kvíz


Hogy minden e-mailünket megkapd, add hozzá címlistádhoz a szalai.nori@5percangol.hu-t.
 
 
2017. Sep 11.
 

Szia!

Ma ismét az őszé lesz a főszerep, és egy rövid szókincsfejlesztő kvízt küldök neked, amelynek itneraktív verzióját is megtalálod a levélben. Szószedetet is készítettem, hogy könnyebben meg tudd jegyezni a szavakat! 

Ha pedig szeretnéd szókincsedet igazi angol környezetben fejleszteni, akkor figyelmedbe ajánlok egy rendkívüli nyelvtanulási és nyelvgyakorlási lehetőséget!

Az Angloville Európa legjobban személyre szabott, szuperintenzív angol nyelvi programjainak szervezője. Felnőtteknek és gyerekeknek szóló bentlakásos angol táboraikban leküzdheted nyelvi gátlásaidat, és megtanulhatsz magabiztosan kommunikálni. Az Angloville nem egy hagyományos nyelvtanfolyam: a nyelvi bemerítés módszerének köszönhetően folyamatosan téged segítő angol anyanyelvűek társaságában vagy egy élvezetes, intenzív nyelvi és kulturális "csereprogram" keretében itt, Magyarországon. Az anyanyelvi mentorokkal folytatott egyéni (1:1) vagy páros (2:1) tréningnek köszönhetően annyit fejlődhetsz, mintha több hetet Angliában töltenél. Az Angloville nemzetközi programjain pedig akár külföldön is – Angliában, Írországban és Máltán – fejlesztheted gyakorlati angoltudásod.

A részletekért látogass el weboldalukra ITT, vagy klikkelj a képre! 

Jó tanulást! 

Üdv, 

Nóri 

Üdv,
Nóri

facebook twitter

Mai lecke

AUTUMN VOCABULARY QUIZ 
interaktív verzió elérése: ITT

 

1. Have you seen the falling ………?
a) leaves
b) leafs
lc) oaves

2. I need to ………… up the dead leaves.
a) cake
b) bake
c) rake

3. I saw a ………. of leaves in your backyard.
a) peel
b) pile
c) bond

4. I loved to play in the ……….. when I was a child.
a) hay fever
b) hayneet
c) haystack

5. ……….. is an oval nut that grows on an oak tree.
a) acorn
b) anchor
c) acre

6. John and Mia decided to ……….. for Halloween.
a) cake a squash
b) carve a pumpkin
c) lamp a pumpkin

7. Tomorrow will be cloudy with outbreaks of …...... .
a) brittle
b) frizzle
c) drizzle

8. I don't like November mornings. It's …........ cold now!
a) freezing
b) frying
c) fretting

9. A man was selling bags of roast …...... .
a) nutcracker
b) chest
c) chestnut

10) The weather is so …..... today, isn't it? Not a ray of sunshine.
a) sparkly
b) gloomy
c) sunny

11) A light made from a hollow pumpkin that looks like a face :
a) jack o’lantern
b) jack-of-all-trades
c) jack-in-the box

12) It got very …..... during the night, I needed another sweater.
a) windey
b) weaky
c) windy

13) Do you need my ............. for the dead leaves?
a) wheelbarrel
b) wheelbarrow
c) wheelchair

14) …....... is an American holiday in November.
a) Valentine’s Day
b) Thanksgiving
c) Labour Day

15) A model of a person dressed in old clothes to frighten birds away:
a) scarecrow
b) scareaway
c) scaremonger

Key: 1-a, 2-c, 3-b, 4-c, 5-a, 6-b, 7-c, 8-a, 9-c, 10-b, 11-a, 12-c, 13-b, 14-b, 15-a

to rake up - összegereblyézni 
pile - kupac
hay fever - szénanátha
haystack - szénaboglya
acorn - makk 
to carve a pumpkin - kifaragni egy tököt 
drizzle - szitáló eső
freezing cold - fagyos hideg
nutcracker - diótörő
chestnut - gesztenye
gloomy - szomorú, lehangoló
jack o' lanter - lámpás
wheelbarrow - talicska
scarecrow - madáijesztő 

 

 
 
5Perc Csoport Kft.
Telefon: 061/7830207
Email: info(kukac)5percangol.hu
logo
twitter facebook
©2003-2017 | 5perc™ Csoport Kft. - Minden jog fenntartva
Amennyiben a kés?bbiekben nem kívánsz t?lünk további információkat kapni, akkor csak egyszer?en kattints az alábbi hivatkozásra, és ezzel kijelentkezhetsz a listánkról.
Leiratkozáshoz kattints ide!
Hozzászólások
comments powered by Disqus
Címkék:
    nincsenek címkék
A címlapról
Beszédfejlesztés
Dezsényi I. - Salánki Á. | 2017. Nov 05.

Évszámok írása és kiolvasása

Hogy is kell kiolvasni az évszámokat angolul? Tanuljátok meg a leckéből!
2017 novemberi szám
Szalai Nóri | 2017. Nov 04.

MEGJELENT A MAGAZIN NOVEMBERI SZÁMA!

Már kapható minden újságárusnál, hiper- és szupermarketben, illetve benzinkúton. Több mint egy órányi letölthető hanganyaggal. 
Középfok írásbeli
Szalai Nóri | 2017. Nov 04.

The Orient Express: a vonatok királya, a királyok vonata

A hamarosan bemutatásra kerülő új "Gyilkosság az Orient Expresszen" című film kapcsán nézzünk meg néhány...
Mindenféle
Szalai Nóri | 2017. Nov 04.

5 PERC ANGOL karneváli workshop Szicíliában Nórival

A nagy sikerű őszi, nyaralással és körutazással egybekötött szicíliai angoltanfolyam után most itt a karneváli...
News Of The World
Dezsényi I. - Salánki Á. | 2017. Oct 26.

Étkezés Erzsébet királynő módra - Első kézből a királyi főszakácstól

Vajon mit eszik minden angolok királynője és Fülöp herceg? Azt, amit más földi halandó, vagy...
Mindenféle
Szalai Nóri | 2017. Oct 12.

IGEIDŐK WORKSHOP - Szalai Nórival

Megérteni az igeidőket 1 nap alatt?  Nem lehetetlen - gyere el személyes workshopomra - és...
Kérdés küldése