2017.11.16. - Egy kis gyakorlás soha nem árt

2017.11.16. - Egy kis gyakorlás soha nem árt

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
17. 11. 15.
Szia,

Ma tovább folytatjuk a heti gerund-infinitive témát, és egy gyors feladatsorral ellenőrizzuk, amit eddig tanultunk. 

Ne feledd a karácsonyi akcióinkat sem: a nyomtatott 5 Perc Angol Magazinra ismét hihetetlen 6500 forintos áron kapható az eredeti 9000 forintos ár helyett. Az előfizetést ajándékutalvány formájában is meg lehet rendelni! 

Hosszabb kimaradás után ismét kapható az 5 Perc Angol Kezdőknek és Újrakezdőknek könyv is, ezt webáruházunkban tudod megrendelni: ITT

A magazinok 8. évada is akciós, 9000 forint helsett 4900 forintért vásárolható meg a 12 lapszám, több, mint 1000 oldal tananyaggal és 12 óra letölthető audióval. Ezt nézd meg: ITT

Gondolj a február eleji egyhetes intenzív angol "táborunk" karneváli különkiadására is: november végéig még akciós áron lehet jelentkezni a szicíliai, karneválozással és körutazással egybekötött egyhetes angolnyelvi túránkra (gyenge középhaladó szinttől már ajánlott). 

 

RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS ITT: EGYHETES SZICÍLIAI, KARNEVÁLI ANGOLTANFOYLAM NÓRIVAL  Jó tanulást!

Üdv,

Nóri

shadow-space
MAI LECKE

1) I can’t stand …....... all the time.
a) her whining
b) to whine
c) whining

2) She prefers …....... because she is a very bad cook.
a) eating out
b) her eating out
c) herself to eat out

3) She suggested …....... to the cinema instead of watching TV.
a) us to go
b) going
c) to go

4) Would you mind …....... with the luggage?
a) to help me
b) helping me
c) me help

5) They didn’t allow …....... our dictionaries during the exam.
a) us to use
b) us using
c) to use

6) I insist …....... the manager this instance!
a) seeing
b) on seeing
c) to see

7) They invited …....... my next holiday with them.
a) me to spend
b) me for spending
c) me spending

8) The heavy rains forced …....... indoors the whole weekend.
a) us staying
b) to stay
c) us to stay

9) I am looking forward …....... that new art gallery.
a) to visiting
b) to visit
c) visiting

10) I got used …......... late when I worked at a night club.
a) to getting up
b) to get up
c) getting up


Answers: 1) a, 2) a, 3) b, 4) b, 5) a, 6) b, 7) a, 8) c, 9) a, 10) a

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok