2018.10.29. - Egy kis félelmetes történelem

2018.10.29. - Egy kis félelmetes történelem

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
18. 10. 28.
Szia,

Remélem kellemesen telt a hétvégétek. Mi szombat este egy kicsit végre elszabadultunk, és kikapcsolódtunk, ránk is fér már:) 

Ezen a héten a halloween-ra való tekintettel, mi ez ezzel fofunk foglalkozni, gy a mai leckéből a Halloween történetével ismerkedhetsz meg, a szöveget meg is hallgathatod, sőt le is töltheted. 

Ne feledd, hogy ismét kapható mindkét 5 Perc Angol önállóan is használható tankönyvem, amelyekhez munkafüzet, megoldókulcs és letölthető hanganyagok is tartoznak (így akár menet közben, autóban vagy bárhol tudsz tanulni velem). Most, hogy még nagyobb kedvet csináljak a tanuláshoz, a két könyvből készítettem egy DUOPACK-ot, így 30% kedvezménnyel tudod megvásárolni együtt a két terméket. (Gondolj már most a karácsonyra, az egyiket akár el is ajándékozhatod!)

A DUOPACK-OT ITT TUDOD MEGNÉZNI, ÉS MEG IS TUDOD RENDELNI HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL IS: ITT

Jó tanulást!

Üdv, 

Nóri 

shadow-space
MAI LECKE

The History of Halloween

hanganyag meghallgatása: ITT 

Halloween is a holiday in many English speaking countries that is celebrated on the night of October 31st. Children wear costumes and they go to people's homes saying "Trick or treat!" to ask for candy and then the people give it to them. People sometimes dress up as ghostswitchesgoblins, and other scary things for Halloween.

The word Halloween is from Hallowe'en. This is a contraction of All Hallow's Eve. All Hallow's Eve is the day before the Catholic holiday All Saints holy day. All Saints holy day was once called All Hallows. This was short for All Hallowed Souls. Hallowed means holy.

This holiday All Saints holy day was made by Christian missionaries. It was the same day as a Pagan holiday. The missionaries came to areas where Pagans lived. They tried to make the Pagans believe in Christianity. So they made some Pagan holidays into Christian holidays.

The Pagan holiday that All Saints holy day replaced was the Day of the Dead. Many Wiccans and modern Pagans celebrate the Day of the Dead. This is a happy holiday (even though it says 'Dead'). It is the day that the souls of dead people come back to Earth. So in Pagan religions it is not about scary things. It is about being with (remembering) family or friends who have died.

holiday [ˈhɒlədeɪ] - ünnep
to be celebrated [tu bi ˈselɪbreɪtɪd] - meg van ünnepelve, megünneplik
costume [kɒstjuːm] - jelmez
candy [ˈkændi] - édesség, csoki, cukor
to dress up as [tu dres ʌp æz] - beöltözni valaminek
ghost [ɡəʊst] - szellem
witch [wɪtʃ] - boszorkány
goblin [ˈɡɒblɪn] - gonosz szellem, kobold
scary [ˈskeəri] - félős
contraction [kənˈtrækʃn̩] - összefoglalás, rövidítés
holy [ˈhəʊli] - szent
missionary [ˈmɪʃənri] - misszionárius, hittérítő
pagan [ˈpeɪɡən] - pogány
to replace [tu rɪˈpleɪs] - helyettesít
religion [rɪˈlɪdʒən] - vallás

Trick or treat! [trɪk ɔː triːt]  A kifejezést akkor szokták használni a gyerekek, amikor Halloween-kor házról házra járnak és édességet kérnek a háziaktól, azzal fenyegetve őket, hogy ha nem kapnak, akkor valami varázslatot, trükköt (nem jó értelemben) fognak bevetni ellenük (pl. összeszappanozzák az ablakot, lisztet szórnak a lábtörlőre, stb.)

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok