2019.06.24. - Olvassunk együtt!

2019.06.24. - Olvassunk együtt!

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
19. 06. 24.
Szia,

Remélem kellemesen telt a hétvégéd! Nekünk kicsit kaotikusan alakult, mert az elhúzódó lapzárta miatt lekéstük a szombati repülőnket, ezért autóval vágtunk neki az útnak. Nem is mi lettünk volna, ha ez nem így van, úgyhogy most menet közben fogok neked küldeni a leckéket majd!  

Ne feledd, hogy június 30-ig ismét él a SUMMER2019 kód, amellyel a nyomtatott havi 5 Perc Angol Magazin éves előfizetése (postai kiszállítással együtt) MOST mindösszesen 6500 forintba kerül 9540 forint helyett! 

RÉSZLETEK ÉS MEGRENDELÉS: ITT

Webáruházunkban már előrendelhető legújabb termékünk, amely egy új tanulókártya-csomag, ezúttal 300 olyan hétköznapi kifejezéssel, amelyek túléléshez, utazáshoz és még nyelvvizsgához is nagyon hasznosak lehetnek. A kártyákon található QR kódok segítségével pedig a mondatokat meg is tudod hallgatni! 

Klikkelj a képre a bővebb információkért! 

Jó tanulást kívánok! 

Üdv, 

Nóri 

shadow-space
MAI LECKE

Read the text below and choose the correct word for each space. 

Maple syrup is a thick kind of syrup made from the sap of maple trees. Sometimes, maple syrup is used to ……………….. (1)  things such as pies, to make candy, or just as a syrup that adds sweetness to food. It is also sometimes used in making lemonade. It was used by eastern North America and later by European settlers. Canada is the main producer of maple syrup, as 75% of the world’s maple syrup is ……………….. (2) in Quebec.

Sap comes from starch that lives in the trunks of ……………….. (3) . It is gathered in springtime when the nights are cool, and the days are ………………..(4) . Water from the soil enters the maple tree, which creates pressure, causing the water to travel back down the trunk of the tree. This pressure causes the release of ……………….. (5) sticky sap.

Originally buckets were used to ……………….. (6) the sap, but nowadays maple trees are equipped with a special tubing system to collect the sap.

Then, the sap is transferred ………………..  (7) the sugarhouse, where it is boiled down into syrup. Special evaporators are used to remove the ……………….. (8) amounts of water. Before the syrup is put in bottles, it is filtered.

At the beginning of the harvest season, the sap is light and sweet. This is called grade A sap. As times goes by, the sap becomes ……………….. (9) and heavier. Grade B syrup has a stronger maple flavour.

Maple syrup is a natural sweetener. It also contains antioxidants. But be careful! Some syrup that you can buy in shops are often imitations. These imitations are full of colours and additives, and may contain only 0—5% pure maple syrup. So be sure you check the labels ……………….. (10) buying a bottle of this natural sweetener. 

------------------------------------------------------------------------

1. A) freeze B) bake C) boil D) cook

2. A) produced B) cooked C) eaten D) sold

3. A) flowers B) elephants C) trees D) roots

4. A) warm B) freezing C) lucky    D) sweet

5. A) a B) an C) any D) the

6. A) cancel B) collect C) pick up D) cover

7. A) to B) in C) at D) by

8. A) much B) any C) large D) many

9. A) the darker B) darker C) a darker D) darkest

10. A) after B) earlier C) until D) before

Answers: 

1-b, 2-a, 3-c, 4-a, 5-d, 6-b, 7-a, 8-c, 9-b, 10-d

------------------------------------------------------------------------

maple syrup – juharszirup
sap - nedv
sweetness – édesség (valaminek az édes íze)
settler - telepes
starch  - keményítő
trunk - fatörzs
to gather - összegyűjteni
soil - föld
pressure - nyomás
release of – valaminek a kiadása, kiengedése
sticky - ragacsos
to be equipped with – valamivel felszerelve lenni
tubing system  -csőrendszer
evaporator - lepárló
harvest – aratás, betakarítás, szüret
flavour – íz
additive - adalékanyag
label  - címke
 

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok