2019.09.17. - Egy kis őszi szókincs kvíz

2019.09.17. - Egy kis őszi szókincs kvíz

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
19. 09. 10.
Szia,

Ma tovább folytatjuk az őszi témát, és a tegnapi olvasmány után most egy szókincs kvíz következik! 

Ne feledd, hogy a nyomtatott 5 Perc Angol Magazin szeptemberi száma kapható az újságárusoknál, hiper- és szupermarketekben, benzinkutakon és postahivatalokban! 

Vagy akár nálunk is: ITT

Jó tanulást! 

Üdv, 

Nóri 

shadow-space
MAI LECKE

AUTUMN VOCABULARY QUIZ 
interaktív verzió elérése: ITT

 

1. Have you seen the falling ………?
a) leaves
b) leafs
lc) oaves

2. I need to ………… up the dead leaves.
a) cake
b) bake
c) rake

3. I saw a ………. of leaves in your backyard.
a) peel
b) pile
c) bond

4. I loved to play in the ……….. when I was a child.
a) hay fever
b) hayneet
c) haystack

5. ……….. is an oval nut that grows on an oak tree.
a) acorn
b) anchor
c) acre

6. John and Mia decided to ……….. for Halloween.
a) cake a squash
b) carve a pumpkin
c) lamp a pumpkin

7. Tomorrow will be cloudy with outbreaks of …...... .
a) brittle
b) frizzle
c) drizzle

8. I don't like November mornings. It's …........ cold now!
a) freezing
b) frying
c) fretting

9. A man was selling bags of roast …...... .
a) nutcracker
b) chest
c) chestnut

10) The weather is so …..... today, isn't it? Not a ray of sunshine.
a) sparkly
b) gloomy
c) sunny

11) A light made from a hollow pumpkin that looks like a face :
a) jack o’lantern
b) jack-of-all-trades
c) jack-in-the box

12) It got very …..... during the night, I needed another sweater.
a) windey
b) weaky
c) windy

13) Do you need my ............. for the dead leaves?
a) wheelbarrel
b) wheelbarrow
c) wheelchair

14) …....... is an American holiday in November.
a) Valentine’s Day
b) Thanksgiving
c) Labour Day

15) A model of a person dressed in old clothes to frighten birds away:
a) scarecrow
b) scareaway
c) scaremonger

Key: 1-a, 2-c, 3-b, 4-c, 5-a, 6-b, 7-c, 8-a, 9-c, 10-b, 11-a, 12-c, 13-b, 14-b, 15-a

to rake up - összegereblyézni 
pile - kupac
hay fever - szénanátha
haystack - szénaboglya
acorn - makk 
to carve a pumpkin - kifaragni egy tököt 
drizzle - szitáló eső
freezing cold - fagyos hideg
nutcracker - diótörő
chestnut - gesztenye
gloomy - szomorú, lehangoló
jack o' lanter - lámpás
wheelbarrow - talicska
scarecrow - madáijesztő 

 

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok