2020.01.27. - Készüljünk a nyelvvizsgára 1.

2020.01.27. - Készüljünk a nyelvvizsgára 1.

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
20. 01. 27.
Szia,

Remélem kellemesen telt a hétvégéd. Mi a pénteki lapzárta után szombaton és vasárnap pihentünk egy nagyot, lustálkodtunk, mert annyira azért nem volt szuper idő, hogy kirándulni lehessen, de majd talán ezen a héten. 

Múlt héten pénteken este ismét tartottam élő órát a Facebook oldalunkon, a héten ismét lesz foglalkozás. Ha nem nézted, akkor visszanézheted, a Present perfect volt a téma, és ezen a héten is nyelvtanozni fogunk. 

Most pedig térjünk rá heti témánkra, ami nem más, mint a LanguageCert nyelvvizsga bemutatása, azon belül is a Speaking vizsgarész. A nyelvvizsgaközpont jóvoltából néhány edereti feladattal fogunk tudni gyakorolni a héten, és hasznos tippeket és tanácsokat is kaptok a vizsgáztatóktól. A mai napon első körben egy LanguageCert B2 (középfok) Listening feladatot mutatunk be nektek.  A LanguageCert négy Listening vizsgafeladata közül a mai hírlevélben a Part 3 feladattal foglalkozunk, mivel a vizsgázók általában ezt a feladatot ítélik a legnehezebbnek. Ellentétben a többi feladattal, ahol felelet-választós kérdések vannak, ebben a feladatrészben nektek kell beírni a válaszokat egy jegyzettömbre. Ennek ellenére így is nagyon barátságos ez a Listening feladat, mert kétszer lehet meghallgatni, miközben a felvétel háttérzajmentes és a beszélőnek sincs akcentusa. Mint ahogy a LanguageCert többi vizsgarészén is, a Listening-en is csak 50 %-ot kell elérni a sikeres vizsgához (nem feladatonként, hanem mind a 4 feladatból összesen).

Jó tanulást kívánok! 

Üdv, 

Nóri  

shadow-space
MAI LECKE

You will hear someone talking. You will hear the person twice. Complete the information. Write short answers of one to five words. (20 seconds)

How to prepare for an exam

HANGANYAG, MEGOLDÁSOK, SZÖVEG:  ITT

  1. Hungry examinees may think about:
  2. Proteins give the body:
  3. Additional lunchtime food:
  4. Course to avoid:
  5. Amount of coffee to drink:
  6. Essential drink:
  7. Vitamin that helps thought process:

USEFUL TIPS: 

A feladatban megadott 5-szavas szóhatárhoz mindenképp ragaszkodj, még akkor is, ha ez a nyelvtani helyesség beáldozásával jár (pl. egy névelő elhagyása, stb.)

Mindig csak 1 választ adjál meg. Ha bizonytalan vagy, akkor is csak egy választ adj meg, mert két válasz esetén akkor sem jár érte pont, ha az egyik válasz helyes.

Az and és or kötőszavak jelenléte arra utal, hogy két egymáshoz tartozó szót vagy frázist kell megadnod a válaszban ahhoz, hogy megkapd érte a pontot.

A helyesírás elvétéséért ebben a feladatban nem jár pontlevonás, kivéve, ha a szó elírása következtében megváltozik annak jelentése (pl. beer - bear, see – sea, stb.). Az egynyelvű szótárt itt is lehet használni, így ha nem vagy biztos a helyesírásban, a Listening feladat legvégén lesz lehetőséged megnézni a kérdéses szó helyesírását.

 

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok