2020.01.30. - Készüljünk a nyelvvizsgára 3.

2020.01.30. - Készüljünk a nyelvvizsgára 3.

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
20. 01. 30.
Szia,

Ma tovább folytatjuk a hétfőn elkezdett LanguageCert nyelvvizsgával való ismerkedésünket, és a hétfői Listening, és a keddi Speaking rész után most ismét egy Listening, azaz hallás utáni értést ellenőrző feladatot hoztunk neked, amelyhez tippeket és tanácsokat is kapsz a vizsgáztatóktól. 

A mai napon egy sikeres LanguageCert B2 (középfok) szóbeli mintavizsga Part 3 részét hallgathatjátok meg. A Part 3 részben valamihez kapcsolódó, a feladatlap szerint megadott szempontokat kell közösen egyeztetned a vizsgáztatóval (pl. meg kell beszélnetek egy közös programot). 

Ha lemaradtál az első két leckéről, vagy technikai hiba miatt nem tudtad meghallgatni őket (néhányan jelezték), akkor ezeket itt találod:

LISTENING PART 1-2: 

SPEAKING: 

Vágjunk is bele!

 

Üdv, 

Nór

shadow-space
MAI LECKE

LanguageCert - Speaking

A sikeres szóbeli vizsgarész teljesítéséhez minimum 50 %-ot kell elérnetek (összesen mind a 4 részből, nem feladatonként), mint ahogy a LanguageCert többi készségén is.

A LanguageCert szóbeli vizsgája tényleg igazi vizsgázóbarát vizsga, mivel nem vizsgázópárral beszélgetsz a vizsgán, így nem befolyásolja a teljesítményed egy másik vizsgázó.  Az értékelés sem ott helyben történik a vizsgán, ami lényegesen csökkenti a stresszt, mivel itt a vizsgáztatónak csak az a dolga, hogy beszélgessen veled.

A LanguageCert beszédkészség vizsgarészt négy kritérium mentén pontozzák:

  • feladatmegoldás és koherencia
  • nyelvtan helyessége és változatossága/választékossága
  • szókincs helyessége és változatossága/választékossága
  • kiejtés, intonáció, gördülékenység  

Minden kritériumra 0 és 4 pont között lehet pontokat kapni. Az 1 pont a szint követelménye alatti teljesítményt jelöli, a 2 pont a minimum követelmények elérését, a 3 pont pedig a stabil, megfelelő szinten megírt teljesítményt mutatja. A 4 pont az adott szinten a legmagasabb követelmények elérésről tanúskodik.
LanguageCert B2 (középfok) Speaking Part 3 letöltése itt: 

Egyes értékelési szempontokon elért eredmény: 

Part 1

Feladatmegoldás: 3
Nyelvtan: 3
Szókincs: 3
Kiejtés, intonáció, gördülékenység: 3
Összpontszám: 12
A feladaton elért %: 75%

Part 2

Feladatmegoldás: 3
Nyelvtan: 2
Szókincs: 3
Kiejtés, intonáció, gördülékenység: 3 
Összpontszám: 11
A feladaton elért %: 69%

Hasznos tippek, tanácsok a LanguageCert Speaking vizsgarészhez:
A fent letölthető Part 3 részre vonatkozó szempontok feladatlapja, amely tartalmazza a vizsgarészben leírt feladat egyeztetéséhez szükséges szempontokat: 

 A párbeszéd során próbálj rámenős és kezdeményező lenni, főleg ha temperamentumod is lehetővé teszi, ez ugyanis magabiztosságot sugall és emeli a beszédteljesítményedről alkotott kép összhatását. Nyugodtan „szállj szembe” a vizsgáztató véleményével, ez csak hozzátesz a vizsgádhoz, és ne feledd, a LanguageCert vizsgán nem a vizsgáztató értékel, így nem szükséges óvatoskodnod sem. Ha nem vagy rámenős, akkor sincs baj: majd a vizsgáztató irányítja a beszélgetést.  

Nem kell mindig azon gondolkodnod, hogy igaz legyen a válasz. A „What did you do on Saturday night? ” kérdésre nem feltétlenül kell igazat mondanod. Fontosabb, hogy a válaszod nyelvileg érdekes  – és ezáltal jól pontozható - legyen. Például:  

  • „I was watchin TV” – Igaz, de nyelvileg egyszerű.
  • „I spent a splendid evening with my friends at an entertainment centre” – nem igaz, de nyelvileg érdekes.

Ha nem értetted a kérdést, ne pánikolj. Nyugodtan kérjél segítséget (pl. Can you please explain what you mean by ….?) és a vizsgáztató segít. És ami a legjobb: ez nem jár pontlevonással, ha a kérdésre megfelelően válaszolsz utána. 

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok