2020.01.31. - Készüljünk a nyelvvizsgára 4.

2020.01.31. - Készüljünk a nyelvvizsgára 4.

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
20. 01. 31.
Szia,

Ma befejezzük a LanguageCert nyelvvizsgával való ismerkedésünket, és ismét egy Speaking mintát hoztunk nektek, amelyhez ismét van hanganyag is.  Ezúttal egy sikeres LanguageCert B2 (középfok) szóbeli mintavizsga Part 4, és egyben utolsó részét hallgathatjátok meg. Ebben a részben egy önálló témát kell kifejtenie a vizsgázónak két perceben. 

Hamarosan itt a hétvége is, ha időd engedi, akkor gyakorolj egy kicsit, vagy csak olvasgass, nézz filmeket angolul. Kövesd Facebook oldalunkat is, ahol a vizsgával kapcsolatban még több információt olvashatsz majd!

Jó tanulást és kellemes hétvégét kívánok!

Üdv, 

Nóri

shadow-space
MAI LECKE

LanguageCert - Speaking

A sikeres szóbeli vizsgarész teljesítéséhez minimum 50 %-ot kell elérnetek (összesen mind a 4 részből, nem feladatonként), mint ahogy a LanguageCert többi készségén is.

A LanguageCert szóbeli vizsgája tényleg igazi vizsgázóbarát vizsga, mivel nem vizsgázópárral beszélgetsz a vizsgán, így nem befolyásolja a teljesítményed egy másik vizsgázó.  Az értékelés sem ott helyben történik a vizsgán, ami lényegesen csökkenti a stresszt, mivel itt a vizsgáztatónak csak az a dolga, hogy beszélgessen veled.

A LanguageCert beszédkészség vizsgarészt négy kritérium mentén pontozzák:

  • feladatmegoldás és koherencia
  • nyelvtan helyessége és változatossága/választékossága
  • szókincs helyessége és változatossága/választékossága
  • kiejtés, intonáció, gördülékenység  

Minden kritériumra 0 és 4 pont között lehet pontokat kapni. Az 1 pont a szint követelménye alatti teljesítményt jelöli, a 2 pont a minimum követelmények elérését, a 3 pont pedig a stabil, megfelelő szinten megírt teljesítményt mutatja. A 4 pont az adott szinten a legmagasabb követelmények elérésről tanúskodik.
LanguageCert B2 (középfok) Speaking Part 4 letöltése itt: 

Az értékelő pontjai: 

Part 4

Hasznos tippek a LannguageCert Speaking vizsgarészhez:

Mindig próbáld a témákat a lehető legegyszerűbb módon megközelíteni. Semelyik témában nem kell értened egy szakterülethez vagy tudományos információval rendelkezned, hogy tudjál beszélni egy témáról. Próbálj mindig saját véleményedből és/vagy saját tapasztalatodból (vagy akár egy barátodéból) ihletet meríteni, mielőtt nekikezdesz egy témának. Egy általános angolé nyelvvizsga, mint a LanguageCert, nem egy idegen nyelven letett szaktantárgyi vizsga. A témákról saját tapasztalat és/vagy vélemény alapján is beszélhetünk, így minden téma könnyen megválaszolható a LanguageCert-ben.  

Próbáljunk tudatosan játszani, operálni az intonációval. Néha egy-egy elejtett intonációval is jelzett meglepődés, csodálkozás vagy öröm, például, természetességet és meggyőzőerőt kölcsönöz a szóbeli performance-nak, amitől nő a színvonala, és természetesen az összpontszám is. 

Kerüld a rövid, tőmondatos válaszokat. Sokkal jobb a kommunikációd összhatása, ha a tőmondat után egy because vagy más, szövegbeillő kötőszóval folytatod a gondolatot és hozzáteszel valamit a saját véleményedből. Ettől a performance-od teltebb és kerekebb lesz, és egy igazán jó kommunikátor hatását tudod vele elérni, ami az elért pontjaidban sem marad díjazatlanul. 

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok