2020.09.08. - Fejlesszük az olvasás-értésünket 2.

2020.09.08. - Fejlesszük az olvasás-értésünket 2.

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
20. 09. 07.
Szia,

Ma tovább folytatjuk a tegnap elkezdett olvasás értési feladatokat, és a hétfői B1 lecke után most jöjjön a középfok egy bringás szöveggel.

Ne feledd, hogy a nyelvtanulás mindamellett, hogy hasznos tevékenység, kiváló kikapcsolódás és szórakozás is lehet, ha megfelelő tananyagokat és eszközöket használsz ehhez. Ha szeretsz szórakoztató, de rövid, aktuális cikkeket olvasni mindenféle témában, akkor ajánlom figyelmedbe a nyomtatott 5 Perc Angol Magazint, amelyre most érdemes előfizetni, hiszen, ha minden hónapban az újságosnál veszed meg, akkor 10.140 forinntba kerül, ha postán fizetsz elő, akkor 8.400 forintba, viszont nálunk most ennek a rendkívüli akciónak a kereteiben mindössze 7.500 forintért (havi 625 Ft/lapszám) tanulhatsz velünk egy éven át! 

- 12 lapszám, 12 órányi hanganyag, közel 1100 oldal tanulnivaló minden tudásszintnek és korosztálynak!
- ingyenes postai kiszállítás havonta
- 10.140 Ft HELYETT MOST 7.500 Ft!

MEGRENDELÉS: https://5pa.me/2020_elofizetesi_akcio

NE FELEDD SZEPTEMBER 15-ÉN INDULÓ LEVEL 3 (középhaladó szint) ÉLŐ ONLINE tanfolyamunkat sem (foglalkozások k-cs 18:00-19:45), amelyre még maradt néhány helyünk! A kurzusról a pontos leírást itt találod (itt tudsz jelentkezni is):  LEVEL 3 ÉLŐ ONLINE KURZUS 

Jó tanulást! 

Üdv, 

Nóri 

shadow-space
MAI LECKE

Középfok (B2) – Fordítás
Fordítsd le a szöveget magyarra.

How bicycles transformed our world

With demand for bicycles soaring, and nations preparing to spend billions to redesign their cities with a focus on cycling and walking, it's worth remembering how the advent of the bicycle in the late 19th century transformed societies over the world. For a few heady years in the 1890s, the bicycle was a must-have—swift, affordable, stylish transportation that could whisk you anywhere you cared to go, anytime you liked, for free.

Almost anyone could learn to ride, and almost everyone did. For the first time in history, the masses were able to come and go as they pleased. No more need for expensive horses and carriages. Women were especially enthusiastic, discarding their cumbersome Victorian skirts, adopting “rational” clothes, and taking to the road in droves. The bicycle was not only lightweight and easy to maintain, it was also the fastest thing on the roads.

But not for much longer. Before the decade was out mechanics had worked out how bicycles could be combined with motors to make even swifter vehicles—not as quiet as nor as cheap to operate, but exciting to drive and profitable to make.

source: nationalgeographic.com

Key: 

How bicycles transformed our world

Hogyan alakították át a biciklik a világunkat

Miközben erősen növekszik a kereslet a biciklik iránt és a nemzetek arra készülnek, hogy milliárdokat költsenek a városaik újratervezésére úgy, hogy a biciklizés és a sétálás legyen a középpontban, érdemes megemlékezni arról, hogy a bicikli megjelenése a 19. század végén hogyan alakította át a társadalmakat világszerte. Néhány mámorító évig a 1890-es években a bicikli mindenkinek kellett – gyors, megfizethető, stílusos közlekedési eszköz, ami elrepíthetett bárhova, ahova csak akart az ember menni, amikor csak akart, ingyen.

Szinte mindenki meg tudott tanulni biciklizni és szinte mindenki meg is tanult. A történelem során először a tömegek úgy jöttek-mentek, ahogy csak akartak. Nem volt többé szükség drága lovakra és kocsikra. A nők különösen lelkesek voltak, levetették a kényelmetlen viktoriánus szoknyákat, „racionálisabb” ruhákat vettek fel és csapatosan vágtak neki az utaknak. A bicikli nem csak könnyűsúlyú volt és könnyen karbantartható, hanem a leggyorsabb jármű is volt az utakon.

De már nem túl sokáig. A szerelők már az évtized vége előtt kitalálták, hogy a biciklit hogyan lehet motorral kombinálni, hogy még gyorsabb járműveket készítsenek – amik nem voltak olyan csendesek, és nem is volt olyan olcsó működtetni őket, de izgalmas volt vezetni őket és jövedelmező volt a gyártásuk.

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok