5 Perc Angol TV - Episode 25

5 Perc Angol TV - Episode 25

Facebook Tweet

A héten nagyon sok mindent megtanultunk! Gyakoroltuk a to be létigét, megtanultuk a második legfontosabb angol igét, a to have birtoklást kifejező igét és ragozását, illetve átnéztük az időhatározó prepozíciókat is. Ebben az epizódban most egy kis ismétlés és gyakorlás következik.

EPISODE 25

What are your plans? 

MEGNÉZEM AZ EPIZÓDOT: 

The Smith family is relaxing in the park. It is very close to their home, and also to the language school where George and Jessica work.  They are talking about holidays and programs for the summer and for the rest of the year. 

George:So, Alice. You are going to Italy this summer, aren’t you?
Alice:Yes, dad. I’m planning to take part in a language course in July.
Mary:Do you know that your grandparents are coming this summer?
Alice:No, I didn’t know that. When are they coming?
George:On the 6th of July. There is a birthday party on the 8th of July, and they’ll also celebrate their wedding anniversary ont he 11th of July. So, you can leave for the course after the 11th. Is it all right for you?
Alice:Yes, sure. Jessica, do you have any plans or programs for this summer?
Jessica:No, I don’t have any plans. You know I don’t really like summer. I prefer winter and skiing holidays, so I think I will go on vacation between Christmas and New Year’s Day, celebrating New Year’s Eve there.
George:That sounds great, too.
Jessica:… Mom, what’s the time?
Mary: It’s a quarter past 4, it’s 4:15.
Jessica: Oh, I’ll be late! I need to go now. It’s Friday! It’s Thursday! My dance class starts at 4:45!

George:We will have the final exams at the language school on the 15th of July. Then my parents will come on the 6th of July.

Narrátor:Mary, what are your plans for next the helyett: the next month?

Mary: I will be 48 years old on the 23rd of May. I’ll have my birthday party on the 23rd of May.

Narrátor:Jessica, what are your plans for tomorrow?

Jessica:I work from 9 a.m to 5 p.m at the language school, then I have a dance class at 4:45, and I also have a get-together with my friends at 8 o’clock in the evening at a pub.

Narrátor:Alice, what are your plans for July?

Alice:I’ll probably take part in a language course in Italy in July, this summer. 

Nehézségi szint:
kezdő
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2019. Nov 10.

5 Perc Angol TV - Episode 20

 A héten főként a szókincsünket fejlesztettük: megtanultuk hogyan mondják angolul a családtagokat, a házi kedvenceket, a legfontosabb házi állatokat és néhány vadállatot. Egy nagyon fontos nyelvtani pont is terítékre került: megtanultuk a to have birtoklást kifejező igét és annak ragozását is. Ezt fogjuk ma feleleveníteni és gyakorolni. 
Tovább
Szalai Nóri | 2019. Nov 12.

5 Perc Angol TV - Episode 22

Az előző epizódban megtanultuk, hogyan fejezzük ki angolul, hogy hány óra van. Ma ismét az időé lesz a főszerep: megtanulunk az időbeosztásunkról és különböző időpontokról beszélni.
Tovább
Szalai Nóri | 2019. Nov 15.

5 Perc Angol TV - Episode 24

A héten eddig már megtanultuk kifejezni az órát angolul, és elsajátíthattad a napok, hónapok és évszakok angol elnevezéseit is, és szó esett az időhatározó prepozíciókról is. Ebben az epizódban megtanuljuk a dátumok helyes kifejezését és a leggyakoribb ünnepek nevét is. Vágjunk is bele. 
Tovább
Szalai Nóri | 2019. Oct 16.

5 Perc Angol TV - Episode 3

Ebben az epizódban megtanuljuk, hogyan adjuk meg a személyes adatainkat, átvesszük az angol ábécét és a betűzést és természetesen a számok sem maradhatnak ki.
Tovább