5 Perc Angol TV - Episode 45

5 Perc Angol TV - Episode 45

Facebook Tweet

Ezen a héten nagyon sokat haladtunk ismét előre, megtanultuk, hogyan kell útbaigazítást kérni és adni, elsajátítottunk számos olyan kifejezést, amik külföldi utazásaink során elengedhetetlenek, illetve a felszólító mód használatát is felelevenítettük. Nézzük át újra, miket tanultunk a héten!

EPISODE 45 

I think I'm lost

MEGNÉZEM AZ EPIZÓDIT: ITT 

 

Jessica is walking down the street when a tourist stops her to ask for directions because he’s got lost and cannot find where he is on the map.

Tourist:Excuse me! I think I got lost. Could you show me where we are on the map?
Jessica: Yes, of course. We are here. This is called Western Railway Station. It’s one of the three big railway stations in this city.
Tourist: Thank you … and can I have another question?
Jessica:  Yes, of course!

Tourist:What’s the name of this metro station?
Jessica: This stop is called the National Museum.
Tourist: Thank you very much!
Jessica:Your helyett: You’re welcome. Have a nice day!
Tourist:: Have a nice day you, too!
 

 

Peter needs some books and dictionaries for his lessons, and he is looking for the new library in town. He doesn’t know where it is, so he’s asking Jessica to give him directions. 

Peter:Hello Jess. Can you help me? I’m looking for the new library. Do you know where it is?
Jessica: The one that opened two weeks ago?
Peter: Yes, the new library, somewhere close to the National Theatre.
Jessica: Yes, it is close to the National Theatre.
Peter: Can you tell me how I can get there?
Jessica: Go straight on. Go past the traffic lights and take the second right on to King’s Road. Go past the bookshop. It’s the building next to the bookshop opposite the café.

Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2019. Dec 12.

5 Perc Angol TV - Episode 41

Ezen a héten ismét egy új témával fogunk foglalkozni, ami nem más, mint az útbaigazítás kérése és adása, emellett megtanuljuk a legfontosabb épületek neveit is angolul, illetve átismételjük a már korábban megtanult prepozíciókat is. Vágjunk is bele! 
Tovább
Szalai Nóri | 2019. Dec 12.

5 Perc Angol TV - Episode 42

Ebben az epizódban tovább folytatjuk az útbaigazítás témát, és az ebben a szituációban használatos szerkezetek mellett megtanuljuk néhány olyan hely és épület nevét is angolul, amelyek útbaigazítós helyzetekben gyakran előfordulnak.  
Tovább
Szalai Nóri | 2019. Dec 14.

5 Perc Angol TV - Episode 43

Ma tovább folytatjuk az útbaigazítás témát, és emellett a szókincsünket is fejleszteni fogjuk, hiszen megtanuljuk néhány nagyon fontos bolt és szolgálató nevét, amelyre mindenképpen szükségünk lesz, ha külföldön szeretnénk vásárolni valamit, vagy igénybe venni valamilyen szolgáltatást. Vágjunk is bele. 
Tovább
Szalai Nóri | 2019. Dec 15.

5 Perc Angol TV - Episode 44

Folytatva az előző epizód témáját, ma ismét a boltok és üzletek elnevezésével fogunk foglalkozni, és ezzel kapcsolatban egy apró, de mégis nagyon fontos nyelvtani szabályt is meg fogunk tanulni. Vágjunk is bele!  
Tovább