Angol videó nyelvlecke ingyenes

5 Perc Angol TV

Legfrissebb leckék:
Szalai Nóri | 19. 11. 06.

5 Perc Angol TV - Episode 18

Az előző epizódokban a családdal, a házikedvencekkel és a to have birtoklást kifejező igével ismerkedtünk meg. Ma innen folytatjuk, és jönnek a háziállatok.
Tovább
Szalai Nóri | 19. 11. 06.

5 Perc Angol TV - Episode 17

A tegnapi epizódból megtanultuk, hogyan mondják a családtagjainkat angolul, és elhangzott a to have ige is, amelyről azt mondtuk, hogy a második legfontosabb ige az angolban a to be létige után. Ebben az epizódban is szó lesz róla, és a házi kedvencek angol elnevezéseit is meg fogjuk tanulni. Vágjunk is bele.
Tovább
Szalai Nóri | 19. 11. 06.

5 Perc Angol TV - Episode 16

Ezen a héten megismerkedünk a második legfontosabb angol igével, a „to have” birtoklást kifejező igével, és megtanulunk beszélni családtagjainkról és háziállatainkról is. A mai epizódban a családról lesz szó.
Tovább
Szalai Nóri | 19. 11. 03.

5 Perc Angol TV - Episode 15

A héten három nagyon fontos nyelvtani pontot is megtanultuk. Foglalkoztunk a there is/there are kifejezéssel, amely segítségével el tudjuk mondani, hogy valami valahol van, majd megtanultuk a helyhatározó prepozíciókat és azok használatát, végül pedig a this/these és that/those  mutató névmásokkal foglalkoztunk. Ezeket fogjuk a mai epizódban összefoglalni. 
Tovább
Szalai Nóri | 19. 11. 02.

5 Perc Angol TV - Episode 14

A héten eddig már két fontos nyelvtani pontot megtanultunk, az egyik a there is/there are szerkezet volt, a másik pedig a helyhatározó prepozíciók. Ma egy újabb, szintén nagyon fontos nyelvtant fogunk megnézni, amely nem más, mint a this/these és a that/those szavak, amelyekazt jelentik hogy ez/ezek, az/azok, tehát mutató névmások. 
Tovább
Szalai Nóri | 19. 10. 30.

5 Perc Angol TV - Episode 13

A héten már foglalkoztunk a lakás részeivel és a bútordarabok neveivel is angolul, illetve megtanultuk a there is/there are szerkezeteket és a helyhatározó prepozíciókat is. A mai epizódban a színeket fogjuk átnézni. 
Tovább
Szalai Nóri | 19. 10. 29.

5 Perc Angol TV - Episode 12

Az előző epizódban megtanultuk a ház és lakás lefontosabb helyiségeinek neveit, és megismerkedtünk a there is/there are szerkezettel is, amelyet a mai részben is gyakorolni fogunk a bútorok és lakberendezési tárgyak mellett. 
Tovább
Szalai Nóri | 19. 10. 28.

5 Perc Angol TV - Episode 11.

Az elmúlt két hétben megtanultunk köszönni és bemutatkozni angolul, átvettük a számokat és betűket, és megtanultunk alap információkat is közölni magunkról és másokól. Ezen a héten a lakóhelyünkkel és néhány apróbb nyelvtani ponttal fogunk foglalkozni. A mai epizódban a lakásunkról és a prepozíciókról lesz szó.
Tovább
Szalai Nóri | 19. 10. 26.

5 Perc Angol TV - Episode 10

Ebben az epizódban átismételjük az eddig tanult számokat, és megtanuljuk, hogyan számolunk 100 felett. 
Tovább