Thanksgiving Quiz

alapfok

Miért is adnak hálát az amerikaiak?

Thanksgiving Quiz

 

1. The first renowned celebration took place in 1621 in ……………….. .

a) in Florida

b) in Plymouth

c) the USA

 

2. The Pilgrims invited the American Indians to celebrate ……………….. .

a) the anniversary of their arrival

b) the successful corn harvest

c) Pocahontas’s wedding

 

3. In the first year ……………….. of the colonists died.

a) half

b) a quarter

c) one-tenth

 

4. In 1863 ……………….. proclaimed the last Thursday in November a national day of thanksgiving.

a) Benjamin Franklin

b) Bill Clinton

c) Abraham Lincoln

 

5. The Thanksgiving menu traditionally features ……………….. .

a) turkey and pumpkin

b) ham and pumpkin

c) turkey and sweets

 

6. According to the National Turkey Federation, an estimated ……………….. turkeys were eaten at Thanksgiving.

a) 25 million

b) 19 million

c) 46 million

 

7. The world record for the largest pumpkin pie is held by a ……………….. diameter pie.

a) 10-foot

b) 20-foot

c) 22.5-foot

 

8. The first Thanksgiving lasted for 3 days, but the Pilgrims didn’t eat ……………….. .

a) clams

b) venison

c) pumpkin pie

 

9. Canadians celebrate Thanksgiving on the ……………….. .

a) last Monday of November

b) second Monday of November

c) second Monday of October

 

10. The Pilgrims moved to America because ………………..

a) they needed more land.

b) they wanted to have religious freedom.

c) they were starving in England.

 

11. Their ship was called the ……………….. .

a) Bounty

b) Mayfly

c) Mayflower

 

12. The Pilgrims were originally sailing for ……………….., but couldn’t get there because of stormy weather.

a) Australia

b) Virginia

c) Mexico

 

Nézd meg ezt is:  B1 Hallás utáni értés: A trip to France

13. American Indians in New England observe the ……………….. at the same time as Thanksgiving.

a) National Day of Mourning

b) Indian Harvest

c) Indian Summer

 

14. The Pilgrims were helped by an Indian called Squanto, who had been kidnapped years earlier by a/an ……………….. captain.

a) English

b) French

c) Spanish

 

15. A male turkey is called a ……………….. .

a) tom

b) larry

c) harry

 

 

Answers: 1-b 2-b 3-a 4-c 5-a 6-c 7-b 8-c 9-b 10-b 11-c 12-b 13-a 14-a 15-a

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!