2011.07.04. - Nyelvtani teszt megoldásokkal 1.

2011.07.04. - Nyelvtani teszt megoldásokkal 1.

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
11. 07. 03.
Szia,

Remélem kellemesen telt a hétvégéd. Nekem úgy tűnik, mi már nem jutunk el sehova ebben az időbenL Nagyon szeretném, ha végre nyári idő lenne! Te is várod már, ugye?

A héten közkívánatra nyelvtani teszteket fogunk megoldani, amelyekhez a megoldások mellett a megoldások magyarázatát is megadjuk!

Ha a tudásszintedre vagy kíváncsi, csináld meg ingyenes szintfelmérő tesztünket is itt:
http://www.facebook.com/5percangol?sk=app_222186421141966

Most egy ajándékkal is kedveskedünk azoknak, akik megveszik/megrendelik az 5 Perc Angol Magazin első 18 számát (első másfél évad:- ), amely most 13500 Ft helyett csak 6500 Ft-ba kerül, és ezen felül még egy ajándékkönyvvel is meglepünk mellé! Minden számhoz közel 60 percet ingyenes audió is tartozik. Megrendelés esetén a szállítási költség 1400 Ft, ha személyesen veszed meg, akkor természetesen semmilyen plusz kiadással nem kell számolnod!
Megrendelés: /vasarlas/webshop_product/masfel_evad_-_2009_oktober_-_2011_marcius/

Jó tanulást!

 

shadow-space
MAI LECKE

NYELVTANI TESZT 1.

a teszt megoldásait magyarázatokkal itt nézheted meg:
https://www.5percangol.hu/cikk/2011_aprilis_-_nyelvtani_teszt_megoldasai/

1)     Excuse me, could you …….the way to the museum?
a)     tell
b)    say
c)     say to me
d)    tell me

2)     I …… Chinese since we moved to Asia.
a)     has been learning
b)    have learn
c)     have been learning
d)    had been learning

3)     She was ….. my sister.
a)     as beautiful than
b)    more beautiful as
c)     as beautiful as
d)    more beautiful like

4)     Did you …..this new film last night?
a)     see
b)    saw
c)     seen
d)    looked

5)     Look out! That car ….hit you!
a)     was going
b)    is going to
c)     will going to
d)    will

6)     They are very tired because they …..all day.
a)     have been working hard
b)    had been working hard
c)     hadn’t worked hard
d)    were working hard

7)     By next month she …here for two years.
a)     will live
b)    will have live
c)     will have been living
d)    is going to have lived

8)     Don’t speak to me like that, …?
a)     will you
b)    shall you
c)     won’t you
d)    do you

9)     She …..to living with us yet.
a)     has got used
b)    hadn’t get used
c)     was used
d)    hasn’t got used

10)  They ….the flat and stole all the paintings.
a)     broke up
b)    broke through
c)     broke over
d)    broke into

11)  He is much too old. He …..our new teacher.
a)     mustn’t be
b)    can’t be
c)     needn’t be
d)    should be

12)  The hotel …renovated so we can’t stay there this time.
a)     is being
b)    was being
c)     has been
d)    had been

13)  If only they……me a new a bike for my last birthday!
a)     bought
b)    would have bought
c)     had bought
d)    would buy

14)  My dogs are …….than yours.
a)     as nice
b)    much more nice
c)     nicer
d)    the nicest

15)  If you ……me, I could have helped you.
a)     would called
b)    would have called
c)     had called
d)    called

16)  ……I like to work, I really don’t like my boss.
a)     Despite
b)    In spite of the fact
c)     Although
d)    However

17)  We asked her……
a)     to visit us.
b)    if she will visit us.
c)     that she would visit us.
d)    that will you visit us?

18)  Have you ever ……to Calais?
a)     went
b)    been
c)     were
d)    was

19)  They arrived ….. Paris last night.
a)     to
b)    in
c)     at
d)    on

20)  She told us that she had two sons,.......
a)     hadn’t she?
b)    had she?
c)     did she?
d)    didn’t she

Answers:

1)d, 2)c, 3)c, 4)a, 5)b, 6)a, 7)c, 8)a, 9)d, 10)d, 11)b, 12)a, 13)c, 14)c, 15)c, 16)c, 17)a, 18)b, 19)b, 20)d

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok