2011.07.05. - Nyelvtani teszt megoldásokkal 2.

2011.07.05. - Nyelvtani teszt megoldásokkal 2.

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
11. 07. 03.
Szia,

Ma tovább folytatjuk a nyelvtani teszteket, amelyekhez a megoldások mellett a megoldások magyarázatait is megadjuk, hogy ezzel is eredményesebbé tegyük a tanulást!

Ha a tudásszintedre vagy kíváncsi, csináld meg ingyenes szintfelmérő tesztünket is itt:
http://www.facebook.com/5percangol?sk=app_222186421141966

Webáruházunkban most 4 könyvet is féláron vásárolhatsz meg: 2 nyelvtani gyakoroló könyvet és 2 angol nyelvterületeket bemutató tükörfordításos könyvet. Itt tudod megnézni őket:
/vasarlas/termekek/konyvek/

Most egy ajándékkal is kedveskedünk azoknak, akik megveszik/megrendelik az 5 Perc Angol Magazin első 18 számát (első másfél évad:- ), amely most 13500 Ft helyett csak 6500 Ft-ba kerül, és ezen felül még egy ajándékkönyvvel is meglepünk mellé! Minden számhoz közel 60 percet ingyenes audió is tartozik. Megrendelés esetén a szállítási költség 1400 Ft, ha személyesen veszed meg, akkor természetesen semmilyen plusz kiadással nem kell számolnod!
Megrendelés: /vasarlas/webshop_product/masfel_evad_-_2009_oktober_-_2011_marcius/

Jó tanulást!

shadow-space
MAI LECKE

NYELVTANI TESZT 2.

a teszt megoldásait magyarázatokkal itt nézheted meg:

https://www.5percangol.hu/cikk/2011_majus_-_nyelvtani_teszt_megoldasai

1) The robbers --------- yesterday.
a )were arrested
b) have been arrested
c) arrested
d) had arrested

2) I am sure they are still together and they ----------.
a) are not broke up
b) have not broken up
c) didn’t broke up
d) have broken up.

3) She told ------------- my sister to school.
a) to take
b) me that I take
c) me to take
d) that I took

4) We -------------- for five hours when we finally saw the city.
a) had been traveled
b) have been traveling
c) were traveling
d) had been traveling

5) I wish my father -------------- me abroad to study.
a) would sent
b) had sent
c) would have sent
d) will send

6) The mother -------------- while her child was playing on the beach.
a) was swimming
b) swam
c) had swum
d) is swimming

7) If I ------------ you, I wouldn’t worry so much.
a) had been
b) would be
c) was
d) were

8) We bought the tickets last week and next Friday we ------------------- to Spain.
a) will travel
b) travel
c) are traveling
d) going to travel

9) You asked her to come, ---------
a) no?
b) did you ask?
c) did you?
d) didn’t you?

10) They ---------------- their old car yet.
a) haven’t sold
b) didn’t sell
c) sold
d) didn’t sold

11) By this time next year we ------------------ together for ten years.
a) will be living
b) will have been living
c) will have lived
d) are going to live

12) I would like to ask them for -------------
a) advices
b) some advices
c) some advice
d) some piece of advice

13) The huge bird flew ------------- my head.
a) through
b) across
c) over
d) below

14) They ------------- on a long journey.
a) set off
b) set out
c) set ahead
d) set away

15) Last night she asked me --------------- with my parents.
a) do you live
b) whether I have lived
c) did I live
d) if I lived

16) My brother is -------------- your brother.
a) much more fast than
b) more faster than
c) faster like
d) much faster than

17) I would rather -----------.home now
a) you take me
b) took her
c) take her
d) you took

18) You ------------ that loaf of bread because there are still two loaves at home.
a) didn’t need to buy
b) didn’t have to buy
c) hadn’t to buy
d) needn’t have bought

19) The bridge ---------------- when we visited that city.
a) was being renovated
b) was renovating
c) had been renovating
d) has been renovated

20) Don’t speak to me like that, ---------
a) won’t you?
b) shall you?
c) will you?
d) do you?

Answers:

1)a, 2)b, 3)c, 4)d, 5)b, 6)a, 7)d, 8)c, 9)d, 10)a, 11)b, 12)c, 13)c, 14)a, 15)d, 16)d, 17)c,18)d, 19)a, 20)c

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Nézd meg 20 kérdéses nyelvtani tesztünket, ahol a válaszok mellett azok magyarázatát is megtalálod!
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok