2011.07.07. - Nyelvtani teszt megoldásokkal 3.

2011.07.07. - Nyelvtani teszt megoldásokkal 3.

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
11. 07. 06.
Szia,

Ha a tudásszintedre vagy kíváncsi, csináld meg ingyenes szintfelmérő tesztünket is itt:

http://www.facebook.com/5percangol?sk=app_222186421141966

Webáruházunkban most 4 könyvet is féláron vásárolhatsz meg: 2 nyelvtani gyakoroló könyvet és 2 angol nyelvterületeket bemutató tükörfordításos könyvet. Itt tudod megnézni őket:

/vasarlas/termekek/konyvek/

Most egy ajándékkal is kedveskedünk azoknak, akik megveszik/megrendelik az 5 Perc Angol Magazin első 18 számát (első másfél évad:- ), amely most 13500 Ft helyett csak 6500 Ft-ba kerül, és ezen felül még egy ajándékkönyvvel is meglepünk mellé! Minden számhoz közel 60 percet ingyenes audió is tartozik. Megrendelés esetén a szállítási költség 1400 Ft, ha személyesen veszed meg, akkor természetesen semmilyen plusz kiadással nem kell számolnod!

Megrendelés:

http:// /vasarlas/webshop_product/masfel_evad_-_2009_oktober_-_2011_marcius/

Az aktuális, júliusi számunkba itt kukkanthatsz bele: 

/cikk/megjelent_a_magazin_juliusi_szama1

Jó tanulást!

shadow-space
MAI LECKE

NYELVTANI TESZT 3.

a teszt megoldásainak magyarázatát itt találod: https://www.5percangol.hu/cikk/2766/

1.     He ………………. at night after he got a job at that bar.

a)     got used to working

b)    are used to working

c)     used to working

d)    will get used to working

2.     ………………. Tom and Sally ………………. already?

a)     Are / broke up

b)    Have / broken up

c)     Did / broke up

d)    Had / broken up

3.     He ………………. study more if he wants to pass the exam.

a)     should to

b)    would

c)     had better

d)    would rather

4.     I ………………. my brother do my homework last night.

a)     have

b)    had made

c)     have had

d)    made

5.     If only my husband ………………. more sporty.

a)     would be

b)    is

c)     would have been

d)    was

6.     ………………. she was tired, she went to the party.

a)     Although

b)    Despite

c)     However

d)    In spite the fact that

7.     My parents wouldn’t have bought this house if they……………….  enough money.

a)     didn’t had

b)    wouldn’t have had

c)     haven’t had

d)    hadn’t had

8.     She asked ………………. where the post office was.

a)     me to tell her

b)    me to say

c)     that

d)    that I say

9.     We ………………. our tickets by the time we got to the theater.

a)     lost

b)    have lost

c)     were lost

d)    had lost

10.  She wanted to know where we had been, ……………….?

a)     hadn’t she?

b)    did she?

c)     no?

d)    didn’t she?

11.  That little girl ………………. very frightened because she’s crying.

a)     has to be

b)    can be

c)     could be

d)    must be

12.  I am as happy ……………….  he is.

a)     like

b)    as

c)     then

d)    than

13.  My friend can swim ……………….  the rest of the swimmers.

a)     as faster as

b)    much more fast than

c)     much faster than

d)    more faster like

14.  Everybody says I take ………………. my father.

a)     after

b)    over

c)     up

d)    on

15.  We ……………….  the film for an hour when we heard a loud noise from the garden.

a)     have been watching

b)    were watching

c)     had been watching

d)    had watched

16.  She has been travelling around the world since she ……………….  the lottery.

a)     has won

b)    won

c)     had won

d)    wins

17.  Somebody stole my wallet while I ……………….  home from school.

a)     travelled

b)    had been travelling

c)     was travelling

d)    am travelling

18.  Our car ………………. on our way to Italy.

a)     broke down

b)    broke up

c)     broke away

d)    broke apart

19.  William ……………….  his garage ………………. when we visited him last month.

a)     had / made

b)    was making / rebuilt

c)     was having / rebuilt

d)    had / remade

20.  That man ……………….  our new colleague because he was much too young.

a)     can’t be

b)    might not have been

c)     must not have been

d)    can’t have been

Answers: 1)a), 2)b, 3)c, 4)d, 5)d, 6)a, 7)d, 8)a, 9)d, 10)d, 11)d, 12)b, 13)c, 14)a, 15)c, 16)b, 17)c, 18)a, 19)c, 20)d

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok