2011.07.18.- Useless facts 1.

2011.07.18.- Useless facts 1.

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
11. 07. 17.
Szia,

Remélem kellemesen telt a hétvégéd! A miénk nagyon zsúfoltra sikeredett, hiszen holnap lapzártája van az augusztusi 5 Perc Angol magazinnak, ilyenkor egy perc időnk sincs: ) ... amit ebben a hőségben elég nehéz elviselni ...

A pénteken meghirdetett akciós lehetőségre nagyon sokan jelentkeztek, és írtak, hogy a hétfpig tartó kedvezmény vasárnap, vagy hétfőn fejeződik-e be ... hát tényleg nem volt egyértelmű, ezért ma este 24.00-ig  még fel lehet adni a rendeléseket, és így az 5 Perc Angol Magazin 1.5 (másfél évad, 18 szám, több, mint 20 óra audió + egy ajándék könyv) csomagot 6500 Ft-ért (13500 Ft helyett) meg tudod szerezni. Itt nézheted meg:

/vasarlas/webshop_product/masfel_evad_-_2009_oktober_-_2011_marcius/

A szállítási költségek felől is nagyon sokan érdeklődnek, ez 0-5 kg-ig 1000 Ft, de személyesen is át/meg lehet venni a kiadványokat a 1136 Budapest Hegedűs Gyula utca 9. szám alatt hétköznaponként 09.00-17.00-ig.

És akkor a mai lecke! A héten Useless Fact-ekkel, azaz hasztalan tényekkel fogunk foglalkozni. Én nagyon szeretnem őket, és időről-időre visszatérek hozzájuk, mert kifogyhatatlan a tárházuk, és nagyon szórakoztatóak is. A heti adaghoz hanganyag is van!

A két írásből megtudhatod miért nem szabad a csoki mellé tejet inni, és azt is, hogy hány ember van börtönben Amerikában.

Jó tanulást!

shadow-space
MAI LECKE

USELESS FACTS 1.

Nézd meg a videót: https://www.5percangol.hu/cikk/2786/

Ha megnézted és meg hallgattad a két érdekes tényt angolul, akkor olvasd el magyarul is,így ellenőrizni tudod, mennyire értetted meg a szöveget!

Chocolate can help you live longer … unless you eat it with milk!

Chocolate has antioxidants that can protect you against heart disease. Dark chocolate has 8 times the amount of antioxidants than strawberries. The flavonoids help relax blood pressure by producing nitric oxide. A small bar of dark chocolate every day can help lower your blood pressure and cholesterol. Chocolate also has serotonin which acts as an antidepressant. But remember: you don't need more than about 3.5 ounces (app. 100 grams) of chocolate to receive the benefits as chocolate is high in fat and calories! If you want to eat chocolate to improve your health, eat dark chocolate because it has the most antioxidants, don't eat too much of it, and don't eat it with milk. Milk can prevent your body from processing the antioxidants

to protect against - védelmet nyújt valamivel szemben
heart disease - szívbetegség
blood pressure - vérnyomás
benefit - jótékony hatás
to improve - fejleszt, fejlődik, jobbá teszt
to prevent - megakadályoz, meggátol

A csokitól tovább élhetsz … feltéve, ha nem iszol hozzá tejet!

A csokoládéban olyan antioxidánsok vannak, amelyek megvédhetnek minket a szívbetegségekkel szemben. A keserű csokoládéban például 8-szor annyi antioxidáns található, mint az eperben. A benne található flavonoidokról bebizonyították, hogy megnövelik az érfal sejtjeiben keletkező nitrogen-oxid mennyiségét, amely elősegíti az ér tágulását, és következményesen csökkenti a vérnyomást. (Na, ez nem pontos fordítás, de magyarul így jól érthető, hogy mi is van:- ) Egy kisebb darab keserű csokoládé napi fogyasztása kedvezően befolyásolja a vérnyomást és a koleszterinszintet. A csokiban található még serotin is, amely antidepresszánsként kiválóan működik. De ne feledd: ahhoz, hogy a csokoládé egészségünkre gyakorolt kedvező hatásait elérjük, nincs szükség több, mint 100 gramm elfogyasztására, mivel a csokinak nagy a zsír és kalóriatartalma! Tehát ha szeretnéd kihasználni a csoki kedvező egészségügyi hatásait, akkor ne egyél sokat, és semmiképpen ne igyál mellé tejet! A tej megakadályozza, hogy a testünk feldolgozhassa az antioxidánsokat!

About 1 in 32 people in the U.S. are in jail, on probation, or on parole

More than 1 in 100Americans are in jail, which translates to more than 2.3 million people behind bars in the U.S. With that many people in jail the U.S. leads the world in both the number of people it has incarcerated (more than China, whose overall population is much higher) and it has a higher percentage of its population behind bars than any other country. The United States has less than 5 percent of the world's population, but it has almost a QUARTER of the world's prisoners.

jail- börtön
to be on parole - feltételes szabadlábon lenni
incarcerated - bebörtönzött
population - népesség
percentage - százalék
prisoner - rab

Nagyjából minden 32. ember az Egyesült Államokban börtönben ül vagy feltételes szabadlábon van. Mondhatjuk, hogy 100-ból legalább egy amerikai van börtönben, amely alapján elmondható, hogy több, mint 2.3 millió ember van rács mögött Amerikában. Ezzel a statisztikával az USA-ban van a legtöbb börtönben lévő ember a világon (több, mint Kínában, ahol pedig az össznépesség sokkal nagyobb) és a legnagyobb százalékban vannak börtönben az emberek a népességhez viszonyítva. Az Egyesült Államok a világ népességének 5%-át teszi ki, ezzel szemben a világ börtönben lévő embereinek a negyedét adja!

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok