2011.11.24. - Tóth Edu üzenete az 5 Perc Angol olvasóinak

2011.11.24. - Tóth Edu üzenete az 5 Perc Angol olvasóinak

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
11. 11. 24.
Szia,

Elnézést kérek, hogy egy kicsit később jelentkezem ma, de a tegnapi angol nyelvű Dumaszínház stand-up olyan szuper volt, hogy még hajnali fél3-ig folytattuk a bulizást a fellépőkkel a szomszédos skót pubban (Caledonia). Legközelebb december 21-én lesz előadás, amit mindenkinek ajánlok, hiszen ez gyakorlatilag egy másfél órás nyelvlecke, amit észre sem veszel, hiszen közben sírsz a nevetéstől :)  Ne félj attól, hogy nem érted meg, hiszen a fellépők is „second language”-ként beszélik az angolt, tehát ők sem anyanyelviek, így a kiejtés, szókincs és az esetleges „nyelvtani hibák” és hasonlóak a mieinkhez. Itt a lényeg az, hogy gyakoroljuk az angolt, és jól érezzük magunkat közben. Ha utána még egy „buli is becsúszik”, az még jobb, hiszen akkor már a beszédet is tudod gyakorolni! Egy pohár sör mellett remekül érezte magát a magyar, az amerikai, az ír, a brit, a szlovén, a horvát, az arab és az orosz együtt annak ellenére, hogy sose találkoztak egymással előtte, és csak egy közös nyelvük volt, amin megértették egymást, ez pedig a „second language” angol.

Mi így éreztük magunkat:

Egyébként tudtad, hogy a világ angol nyelvű kommunikációjának túlnyomó többsége a  nem anyanyelvűek között zajlik? Tehát az arab a kínaival, a horvát a némettel, és a magyar a spanyollal beszélget. Ezért sem fontos a tökéletes kiejtés és a hibamentes nyelvtudás. Én mindig is azt mondtam, és arra buzdítottam mindenkit, hogy azért tanuljon angolul, hogy azt használja a munkájához, az üzleti életben, a szórakozáshoz, a kapcsolatteremtéshez, utazáshoz, és még sorolhatnám. Ehhez pedig az kell, hogy használjuk, és használjunk ki minden olyan alkalmat és forrást, ami ezt lehetővé teszi számunkra, legyen az egy színház, egy mozi, TV műsor, egy buli, egy újságcikk vagy egy könyv. Egyszóval, engedd el magad, és ne zavarjon, ha nem vagy tökéletes, és kiejtésed nem hasonlít a BBC angolra! Használd és fejleszd a tudásod, és élvezd, hogy értesz másokat, és tudsz kommunikálni a világgal!

A hosszú éjszakának köszönhetően ma nem lesz lecke, viszont Tóth Edu (Dumaszínház/Showder Klub) küldött neked egy üzenetet, amelyben elmondja ő is a meglátásait az angol nyelvtanulásról!

Jó tanulást!

shadow-space
MAI LECKE

TÓTH EDU VIDEÓ ÜZENETE:

a videót itt játszhatod le:
https://www.5percangol.hu/cikk/toth_edu_uzenete_az_5_perc_angol_olvasoinak

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok