Feltételes mód - gyakorlás

Feltételes mód - gyakorlás

Facebook Tweet

Gyakoroljuk egy kicsit a feltételes módot ezzel a feladattal!  

1. If you hadn’t been too scared, you ……………….. away.

a) could run
b) might run
c) could have run

2. If I ……………….. you, I wouldn’t call him back.

a) was
b) were
c) wasn’t

3. Help yourself to some sandwiches if you ……………….. hungry.

a) were
b) would be
c) are

4. George would have finished the race if he ……………….. over by a spectator.

a) hadn’t been pushed
b) wasn’t pushed
c) wouldn’t be pushed

5. I’ll call the cops ……………….. you leave the restaurant immediately.

a) if
b) as long as
c) unless

6. If you don’t take your medicine, you ……………….. better.

a) will get
b) wouldn’t get
c) won’t get

7. My sister would take the job if she ……………….. .

a) would be offered
b) was offered
c) would offer

8. I ……………….. you the money provided that you pay me back by next month.

a) lent
b) would lend
c) will lend

9. The accident wouldn’t have happened if the truck ……………….. the speed limit.

a) hadn’t broken
b) wouldn’t break
c) wouldn’t have broken

10. There’s a huge traffic jam in the city. We can be there on time if we ……………….. .

a) will walk
b) walk
c) walked

11. If we had some money, we ……………….. a taxi.

a) can take
b) could take
c) will take

12. I can’t help ……………….. you tell me who did this.

a) if
b) in case
c) unless

13. Had I known you were coming, I ……………….. for you.

a) would waited
b) would have waited
c) had waited

14. If you drink too much, you ……………….. a headache.

a) will get
b) got
c) would get

15. My mother would be so pleased if you ……………….. .

a) would come
b) could come
c) will come

answers: 1-c 2-b 3-c 4-a 5-c 6-c 7-b 8-c 9-a 10-b 11-b 12-c 13-b 14-a 15-b

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!