NOTW – Mother kicks Diet Coke addiction after drinking an astonishing seven pints a day for ten year

középfok
Hallgasd meg a 2011 novemberi szám 5. oldalán olvasható cikket brit és amerikai kiejtéssel is.

Egy anya leküzdötte Light Cola függőségét miután tíz évig napi több mint 3 literrel ivott meg

Állandóan fáradtnak és szomjasnak érezte magát, illetve súlyával küzdött, ezért az aggódó Claire Ayton úgy döntött, segítséget kér háziorvosától. A vérvizsgálatok nem tudták kimutatni a probléma okát, és Claire kétségbeesésében úgy döntött, hogy hipnotizőrhöz fordul. Ekkor történt, hogy egészségügyi problémáinak valószínűtlen oka felszínre került: Cola Light függő volt. Ayton asszony – aki kétgyermekes anya – nem említette orvosának, hogy napi több mint 3 liter Cola Light-ot ivott tíz éven át – évi 1300 font értékben.

Claire nem veszített súlyt, sőt közel 19 kilót hízott, így a 36 éves hölgy az idén nyáron 86 kg volt. Csak amikor elment Russel Hemmings hipnotizőrhöz, akkor tudta meg, hogy függő volt a szénsavas üdítőitaltól. Miután egy évtized alatt körülbelül 7300 üveggel ivott meg az italból, augusztus óta szünetelteti a Light Cola ivást – és úgy érzi újra él.

A Warwickshire-i Pailto-beli képesítés nélküli tanítónő elmondta: “Nem úgy gondoltam erre a dologra, hogy ez egy függőség. Ittam egy kávét reggel, és utána egész nap csak light Colát ittam. Mindig szomjas voltam. Az emberek megjegyzéseket tettek arra, hogy hány üveg cukormentes üdítőt vásároltunk a szupermarketben, vagy hány üveg üdítőnk volt otthon. Én csak simán azt gondoltam “Nos, majd mind megisszuk”.

Az asszony hozzátette: “Amikor elmondtam Russelnek, hogy mennyi cukormentes üdítőt ittam, eléggé meglepődött, és azt mondta, hogy ki kell hagynom a táplálkozásomból az egészségi állapotom javítása érdekében, és több vizet kell innom. Az interneten rákerestem a mesterséges édesítőszerek mellékhatásaira. Az aszpartam állítólag a legrosszabb. Nagyon sok light üdítőben megtalálható. Nyilvánvalóan a mellékhatásoktól szenvedtem. A teljes megvonás kemény volt, vallotta be az asszony.

Nézd meg ezt is:  Hasznos munkahelyi párbeszédek: Időbeosztás megvitatása

“Fájt a fejem, és a harmadik napon úgy éreztem magam, mintha összevertek volna”, tette hozzá Ayton asszony. “Aztán elkezdtem jobban érezni magam. A fejem tisztább, nem olyan kótyagos, és sokkal több energiám van. Eddig 2,5 kilót fogytam. 15-16 kilót szeretnék fogyni. Most vizet iszom, és eszem hozzá egy nagy narancsot. A havi bevásárlásunk is olcsóbb – el is utazhatunk valami szép napos helyre abból a pénzből.”

Hemmings úr úgy írta le az esetet, mint az “általa eddig kezelt legrosszabb üdítő addikció”. “Nagyon örülök, hogy leszokott róla”, mondta. “Amikor Claire először jött el hozzám, nagyon letargikus, motiválatlan volt, és ott ült a kanapén egészségtelen ételeket fogyasztva. Most napi két liter vizet iszik, edzésre jár, és az étrendje is javult. Sok light üdítőt fogyasztó túlsúlyos ügyfél jön, akik úgy gondolják, hogy ezek az üdítők kalóriamentes finomságok. A karcsú ügyfeleim inkább vizet isznak.

Júniusban amerikai kutatók bebizonyították, hogy a mesterséges édesítők és a light üdítők súlygyarapodást okoznak, valószínűleg azért, mert felkeltik a vágyat a cukros ételek iránt. Ayton asszony miután többé nem iszik light Colát, és a hipnoterapeuta segítségével leszokott addikciójáról – bár szenvedett a teljes megvonás okozta elvonási tünetektől.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!