2007.09.25 - ALL ABOUT FISH

2007.09.25 -  ALL ABOUT FISH

Facebook Tweet

5 perc Angol online magazin

2007.szeptember 25.

 

Szia %Member:CustomField8% !

... jól van, na! Petya tényleg kihagyta a kupont a tegnapi hírlevélb?l:-) Aki szemfüles volt (jó páran megjegyeztétek), észrevette, hogy a kupon helyén ennyi állt: IDE JÖN A KUPON PETYA!

Mentségünkre legyen mondva, hogy nagyon kés?n éjjel, azt hiszem talán már éjjel egy is elmúlt - mint most is éppen:-), amikor a hírlevelet csináltuk, és eléggé elfáradtunk a vasárnap estébe, mert szegény Artúrt 7 hetesen elérte az els? hasfájása:-( ... és csak sírt-sírt. Aztán szerencsére jobban lett, és elaludt, azóta - lekopogom -semmi baja!

(Egyébként ha már itt tartunk - mivel már nagyon sokszor nagyon sokan kérdeztétek, hogy hány tagú az 5 perc Angol hírlevél csapata - elmondom, hogy a csapat Petya és Nóri - tehát én. Rajtunk kívül van még Artúr, de ? még csak tanulja a szakmát 7 hetes csecsem? lévén, illetve Pedro és Herbie, ?k pedig kutyák, és mivel nincs hüvelykujjuk, nem tudom nekik sehogy sem megtanítani az egér kezelését:-D ... ja, és pár napja egy macska is ideköltözött, pedig nem hívtuk, mégis itt vár minket minden este. Na most már ismered a mi kis csapatunk minden tagját:-) Én megírom a leckét, átküldöm az elrejtett üzeneteimmel Péternek, ? pedig megszerkeszti és megszépíti, hogy Te minden nap megkaphasd ?ket:-)

Na de térjünk vissza a leckéhez, nézzük a heti témát! A héten a halakkal fogunk foglalkozni:-) ... sok halat ettünk mostanában, innen az ihlet:-)

Ma a különböz? halfajták nevét tanuljuk meg rémlem szórakoztató módon! Készítettem egy kis képes szótárt, illetve választottam két nagyon jópofa dalt is, amely segít eligazodni a tenger világában!

Ne feledd a játékot sem!
www.5percangol.hu/jatek.html

Jó tanulást! ... Remélem a leckében a videók lesznek Petya, és nem az üzenetem:-)

Üdv,
Nóri

PS:
Most vettem észre, hogy a béka nem is hal. Na mindegy:)

MAI LECKE


ALL ABOUT FISH

 

catfish

trout

pike

tuna

sardine

harcsa

pisztráng

csuka

tonhal

szardínia

salmon

herring

mackerel

shark

eel

lazac

hering

makréla

cápa

angolna

swordfish

jelly fish

octopus

seahorse

carp

kardhal

Medusa

polip

csikóhal

ponty

starfish

mussels

oysters

Nehézségi szint:
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok