2008.11.25. – Ez történt a múlt héten:-(

    5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok 2008. november 25. Hírlevélarchívum Szia! Először is elnézést kérek, hogy múlt héten „eltűntem” és pénteken nem kaptál leckét. Sajnos Artúr kedd este megint kórházba került, ezúttal a törökbálinti tüdőgyógyintézet vendégszeretetét élveztük négy napig egy csúnya bronchitis és torokgyulladás, illetve ezek okozta kiszáradás miatt:- (
 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2008. november 25. Hírlevélarchívum

Szia!

Először is elnézést kérek, hogy múlt héten „eltűntem” és pénteken nem kaptál leckét. Sajnos Artúr kedd este megint kórházba került, ezúttal a törökbálinti tüdőgyógyintézet vendégszeretetét élveztük négy napig egy csúnya bronchitis és torokgyulladás, illetve ezek okozta kiszáradás miatt:- ( Ráadásul éppen 6 foga is jön egyszerre… Természetesen én végig ott maradtam vele, de számítógépet nem vihettem magammal, mert nem volt külön szobánk: én egy anyaszálláson voltam, ahol a beteg gyerekek anyukáit szállásolják el a kórházi tartózkodás idejére. Az első éjszaka annyira kimerültem (előtte már pár éjszakát virrasztottam szegény Artúr mellett), hogy amikor az éj kellős közepén csörgött a központi telefon, hogy „Zsuzsika anyukája” menjen le, akkor én felpattantam, válaszoltam, hogy én vagyok Zsuzsika anyukája, és csak akkor esett le, hogy hát nem teljesen én vagyok Zsuzsika anyukája, amikor a kezembe nyomták volna a síró csöppséget. Mindezalatt az én Artúr fiam békésen aludt a kórteremben a többiekkel. Szerencsére ennek a kórházi történetnek hamar vége lett, pénteken már haza is jöhettünk végre gyógyultan. Nagyon remélem, hogy nem lesz több ilyen élményünk, mert egy időre elegünk lett a kórházakból! Hát ennyi történt röviden a múlt héten.

Ezen a héten helyekkel, helyszínekkel fogunk foglalkozni. Ma egy nagyvárosban található épületek neveit fogjuk megtanulni, illetve – ha már a nagyvárosoknál tartunk – meghallgatjuk Lou Bega I got a girl című számát is (a dal szövege nem a leghelyesebb és legválasztékosabb angolsággal íródott, de lényeg az, hogy lehet vele szórakozva tanulni:- ).

Jó tanulást!

Üdv,
Nóri

MAI LECKE

BUILDINGS AND PLACES IN A BIG CITY

town/city hall cathedral church mosque temple
városháza katedrális templom mecset templom (nem katolikus)
synagogue castle palace museum library
zsinagóga vár kastély múzeum könyvtár
tower theatre cinema pagoda stadium
torony színház mozi pagoda stadion
park fountain statue monument cemetery
park szökőkút szobor emlékmű temető
flyover/overpass(US) bridge motorway/highway factory skyscraper
felüljáró híd autópálya gyár felhőkarcoló
station airport port/harbour stop downtown
állomás repülőtér kikötő megálló belváros
 
 


Videó lejátszásához kattints ide

 

Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!