2009.03.23. - Figyeljünk egymásra!

2009.03.23. - Figyeljünk egymásra!

Facebook Tweet
A heti témánk egy igen kényes témakör lesz: hogyan beszéljünk a különböző testi és szellemi korlátokat okozó betegségekről és állapotokról anélkül, hogy bárkit is megsértenénk.
 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2009.március 23. Hírlevélarchívum
Szia !

Remélem kellemesen telt a hétvégéd, nekünk a legizgalmasabb része a hétvégének, a szúnyogháló-szerelés volt: -) ami olyannyira láthatatlanra sikerült, hogy át is mentem rajta másnap ...“Change the way you see disability” kampány keretében készült, és felhívja a figyelmet arra, hogy milyen durván is tudnak az emberek bánni a fogyatékkal élőkkel.

A múlt héten nagy sikert arattak a videós leckék, ezért ma is egy ilyennel fogunk kezdeni, amely nem csak szórakoztató, de nagyon tanulságos is (mindemellett angolul is lehet belőle tanulni).

A heti témánk egy igen kényes témakör lesz: hogyan beszéljünk a különböző testi és szellemi korlátokat okozó betegségekről és állapotokról anélkül, hogy bárkit is megsértenénk.

A mai videó a

A lecke elején olvashatsz röviden a kampányról, majd 8 rövid gyurmafilm segítségével meghallgathatod a problémákat is. A videó mellé írtam a szöveget is, hogy könnyebb legyen a megértés, és szótárt is készítettem!

Jó tanulást!

üdv,
Nóri

MAI LECKE

FELADAT INDÍTÁSÁHOZ KATTINTS : ide

Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2009. Mar 03.

2009.03.03. - Azt a kutya mindenit!

Ebből a leckéből macskás idiómákat és kifejezéseket tanulhatsz meg!
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Mar 18.

2009.03.18. - Hát ez nem jött be!

A héten a Future Simple igeidővel, azaz az egyszerű jelennel fogunk foglalkozni.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Mar 19.

2009.03.19 - Beatles karaoke gyakorláshoz!

Lényeg a lényeg, hogy ma is tanulunk, mégpedig egy Beatles dal segítségével fogjuk gyakorolni ezt az igeidőt (már ki sem merem mondani a nevét:- )
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Mar 20.

2009.03.20. - Neked mi a horoszkópod?

Ma tovább folytatjuk az egyszerű jövő idő gyakorlását. Ezt az igeidőt szoktuk használni a horoszkópokban is, mivel ezek is jövőre vonatkozó jóslatokról szólnak. Készítettem neked egy zenés horoszkópos szótanuló videót. Remélem tetszeni fog!
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Mar 25.

2009.03.25. - Váljunk SMS-ben!

Ma tovább folytatjuk a heti témánkat, és egy érdekes újságcikket fogunk olvasni arról, hogy milyen ötletes megoldást talált ki egy kínai süket-néma pár a bíróságon való kommunikációhoz.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Mar 31.

2009.03.31. - Szíves lecke!

Jön a tavasz, mi lenne ha a héten a szerelemről beszélnénk? Mára első leckének egy csokorra való szíves gyűjteményt hoztam, illetve egy cikket (fordítással) egy szív alakú szigetről.
Tovább