2009.03.31. – Szíves lecke!

Jön a tavasz, mi lenne ha a héten a szerelemről beszélnénk? Mára első leckének egy csokorra való szíves gyűjteményt hoztam, illetve egy cikket (fordítással) egy szív alakú szigetről.
 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2009.március 31. Hírlevélarchívum
Szia !

Remélem kellemesen telt a hétvégéd! A miénk jól indult, aztán változott a program… Vasárnap délelőtt Tóth Artúr Bábszínházba készült, élete első színházi élményére… helyette láz, torokfájás és doktornéni lett a program. Na mindegy, majd máskor, remélem minél hamarabb meggyógyul (ma már úgy tűnt, hogy kutya baja).

Jön a tavasz, mi lenne ha a héten a szerelemről beszélnénk? Mára első leckének egy csokorra való szíves gyűjteményt hoztam, illetve egy cikket (fordítással) egy szív alakú szigetről. Nagyon fontos, hogy a fordítás nem szó szerinti fordítás, mivel nyelvvizsgákon sem az a lényeg, hogy szó szerint fordítsd le a szöveget, hanem hogy egy összefüggő, értelmes, magyar nyelven megfogalmazott szöveget kapj!

Jó tanulást!

üdv,
Nóri

MAI LECKE

HEART IDIOMS

break one`s heartmake very sad or hopelessmegszakad / összetörik a szíve valakinek
It broke my heart to see the boy fall over during the competition after he had practiced so much.

eat one`s heart outgrieve long and hopelessly for something, want something nagyon akarni valamit, sóvárogni valami után
You can eat your heart out but I won’t buy you a puppy for your birthday."

 


from the bottom of one`s heart with great feeling, sincerely teljes szívből
My sister thanked the man from the bottom of her heart for saving her dog`s life.

from the heart sincerely, honestly szívből, őszintén
The President gave a speech from the heart after the terrible earthquake.

get to the heart of (a matter) understand the most important thing about something valaminek megérteni a lényegét
It took a long time but we finally got to the heart of the matter about the new employee.

heart goes out to one feels very sorry for, one feels sympathy for megszakad a szíve valakinek valami miatt
My heart goes out to the victims of the hurricane that recently struck.

heart is in the right place kindhearted, sympathetic or well-meaning helyén van a szíve
Although she makes a lot of mistakes her heart is in the right place.

heart of gold a kind, generous or forgiving nature arany szíve/vaj szíve van
My grandmother has a heart of gold and is always willing to help a stranger.

heart of stone a nature without pity kőből van a szíve, szívtelen
The man who murdered his wife and children has a heart of stone.

heart skips a beat be startled or excited from surprise, joy or fright "megáll valakiben az ütő", elakad a szívverése annyira meglepődik vagy megijed
My heart skipped a beat when I saw my name on the television screen.

heart stands still be very frightened or worried megáll a szíve a nagy ijedtségtől vagy aggodalomtól
My heart stood still when the truck on the highway almost hit our car.

open one`s heart talk about one`s feelings honestly, confide in someone kiönti a szívét (vkinek pl.)
She suddenly opened her heart when I began talking to her on the bus.

BATTLE OF THE HEART SHAPED ISLANDS

The owner of a deserted heart-shaped island featured by Google Earth is being swamped with requests from romantics who want to visit the island of Galesnjak, hastily renamed Lovers’ Island. It’s located in the Adriatic Sea, off the coast of Croatia (in the Zadarski Kanal between Zadar and Pasman Island, to be precise). Owner Vlado Juresko, from Preko on Pasman Island, told the Croatian Times that he will make Lovers’ Island available to couples older than 16. It’s unclear where tourists would stay on the island, or where they would find food and water. And it will be a slightly chilly Valentine’s Day there, with temperatures on the island predicted to be about 66 degrees.

Juresko claims that Lovers’ Island looks more like a heart than any other island in the world, but people in Australia may disagree. The Australian Heart Reef, a coral reef which is part of the Great Barrier Reef of the Whitsundays, is a strong contender — and it’s warmer in Australia, and the snorkeling is world famous. Which island do you think most closely resembles a heart?

A szív alakú szigetek harca

Egy, a Google-Earth-ön is látható szív alakú sziget tulajdonosát elárasztották a romantikus lelkű pároktól jövő igények, akik szeretnének Galesnjak szigetére, azaz a gyors névváltoztatást követően, most már csak a Szerelmesek szigetére.  A sziget az Adriai-tengerben található, Horvátország partjainál ( a zadari csatorában, Zadar és Pasman szigetek között, egészen pontosan). Vlado Juresko, a tulaj, aki a Pasman-szigeti Preko-ról származik, a Croatian Times-nak elmondta, hogy minden 16 éven felüli párnak szeretné elérhetővé tenni a SzereLmesek  szigetét.

Nem világos, hogy a turisták a szigeten lennének elszállásolva, vagy hogy hol kapnának enni és inni. Ráadásul eléggé hűvös Valentin-nap lenne, mivel a sziget hőmérséklete ebben az időszakban nagyjából 18-19 Celsius fok van.

Juresko állítja, hogy a Szerelmesek szigete szív-alakúbb, mint mint bármelyik másik sziget a világban, bár az Auszrálok ezzel lehet, hogy nem értenek egyet. Az ausztrál Szív-zátony – egy korall-zátony, amely a Whitsundays Great Barrier zátony része – nagy ellenfél lehet. Plusz Ausztráliában melegebb is van, a snorkeling pedig világhíres ott. Szerinted a két sziget alakja közül melyik emlékeztett inkább egy szívre?

www.pajamadeen.com, 13 February 2009

 

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!