2009.04.03. - Esküvő!

2009.04.03. - Esküvő!

Facebook Tweet
Ma, a héten utoljára fogunk a szerelemmel foglalkozni, és megnézzük, hogy milyen szavakat és kifejezéseket kell ismerni a lánykéréssel, esküvőszervezéssel és az esküvői ceremóniával kapcsolatban.
 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2009.április 06. Hírlevélarchívum
Szia !

Ma, a héten utoljára fogunk a szerelemmel foglalkozni, és megnézzük, hogy milyen szavakat és kifejezéseket kell ismerni a lánykéréssel, esküvőszervezéssel és az esküvői ceremóniával kapcsolatban.

Nagyon szép az idő, reméljük hétvégére is így marad! Kellemes időtöltést és jó tanulást kívánok!

Jó tanulást!

üdv,
Nóri

MAI LECKE

MARRIAGE AND WEDDING

 Marriage and wedding
It all starts with a proposal. Traditionally the man goes down on one knee to pop the question.

If he receives a "yes", the couple are engaged. Traditionally the man buys his fiancee an engagement ring, most commonly a diamond ring.

 

Planning the wedding

Most weddings in the UK take the form of either a civil ceremony or a traditional white wedding, held in a church. Then the couple has to draw up a guest list, send out invitations, book a reception venue, choose bridesmaids (the girls who traditionally accompany the bride in the church) and the best man (the bridegroom's friend who accompanies him to the ceremony), buy the wedding dress, arrange a honeymoon, and of course, to select the wedding ring(s).

The big day

The groom and best man arrive at the church first, and then the guests arrive. Last to arrive is the bride, normally dressed in a long white wedding dress, her face covered in a veil, carrying a bouquet of flowers, and accompanied by a couple of bridesmaids in matching dresses.

Usually the bride's father walks her down the aisle. At the end of the service, the couple exchange rings. When they come out of the church, the guests often throw confetti(small pieces of coloured paper), and the photographer takes various formal photographs.

Next in the big day is the reception, which is often a formal lunch in a hotel. At the end of the day, the happy couple traditionally leave on honeymoon.


 

(bride)groom

vőlegény

best man

vőlegény tanúja

bride

menyasszony

bridesmaid

koszorúslány

civil ceremony

polgári szertartás

confetti

konfetti

engaged

eljegyzett

engagement ring

jegygyűrű

fiancée

gyűrűs menyasszony

honeymoon

nászút

invitation

meghívó

marriage

házasság

proposal

leánykérés

reception venue

fogadás helyszíne

religious ceremony

templomi szertartás

to draw up a guest list

összeállítani a vendéglistát

to exchange rings

gyűrűt cserélnek

to go down on one knee

letérdel egy térdre

to pop the question

felteszi a nagy kérdést

To walk the bride down the aisle

elkíséri a menyasszonyt az oltárhoz

veil

fátyol

wedding

esküvő

wedding dress

esküvői ruha

wedding ring

karikagyűrű

white wedding

fehér esküvő
 

wedding bouquet

wedding cake

wedding invitation

wedding ring

esküvői csokor

esküvői torta

esküvői meghívó

karikagyűrű

 

Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2009. Apr 06.

2009.04.06. - Halló, ki beszél?

A héten egy igen fontos témakört fogunk átnézni, ami nem más, mint a telefonálás. Ma olyan hétköznapi beszédhelyzeteket fogunk hanggal együtt áttekinteni, amelyek nagyban segítenek a telefonos kommunikációban.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Apr 08.

2009.04.08. - Making an appointment

Ma tovább folytatjuk a teleofnálás témakört, ami nem csak gyakorlati szempontból nagyon fontos, hanem minden típusú nyelvvizsga minden szintjén is nagyon sokszor elő szokott fordulni szituációs párbeszéd formájában.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Apr 10.

2009.04.10. - Hot Cross Bun

A héten utoljára jelentkezem, és legközelebb kedden jövök újra. Mára már nem telefonos tananyagot, hanem egy könnyed húsvéti leckét készítettem, amely egy videó-receptet tartalmaz.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Apr 14.

2009.04.14. - Weather in England

A jó idő ellenére majd megfagytam a locsolkodás után, erről is jutott eszembe, hogy a héten foglalkozhatnánk az időjárással, úgyis készítettem jópár anyagot ezzel kapcsolatban mostanában.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Apr 17.

2009.04.17. - Időjárás kérdés és felelet

Egy olyan Kérdés-Felelek összeállítást fogunk megnézni és meghallgatni, amelyet a nyelvvizsgákra való felkészüléskor (minden szinten) is hasznos lehet.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Apr 01.

2009.04.01. - Házasodjunk!

Ma tovább folytatjuk a tegnap elkezdett témát, és a szerelem-házasság témakörével fogunk foglalkozni. Ebből a leckéből néhány nagyon fontos dolgot fogunk megtanulni, mégpedig a helyes igék és kifejezések használatát a témakörrel kapcsolatban.
Tovább