2009.04.21. - Vidéki és városi élet

2009.04.21. - Vidéki és városi élet

Facebook Tweet
Ma egy interaktív hangos lecke segítségévél nézzük át a tudnivalókat. A lecke két – témához kapcsolódó – szószedetet is tartalmaz. A bal oldalon található sávban tudsz lapozni!
 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2009.április 21. Hírlevélarchívum
Szia !

Remélem kellemesen telt a hétvégéd. Mi semmi különöset nem csináltunk, csak álmélkodtunk, hogy a Artúr milyen nagy és önálló lett. (Mindamellett, hogy két hete bölcsibe jár, ahol nagyon ügyesen eszik egyedül, békésen alszik ebéd után, és már egyáltalán nem is pityereg reggel – na jó, eddig is csak 1 percig sírdogált, de tegnap már ő ment be a gyerekekhez, hogy megmutassa két itthonról vitt vonatát. Minden nap visz magával valamit:- ) Szóval a bölcsi mellett itthon is nagyon önálló. Vasárnap például fogott egy doboz fűmagot, és szétszórta a kertben, pedig nem is kérte senki:- ) ... ráadásul a foltokra szórta, egy kis kertész veszett el benne – pedig még csak 20 hónapos!

Ezen a héten, ha nem is a kertészkedéssel, de a vidéki és városi élet összehasonlításával fogunk foglalkozni, ami igen kedvelt szóbeli vizsgatéma is. Ma egy interaktív hangos lecke segítségévél nézzük át a tudnivalókat. A lecke két – témához kapcsolódó – szószedetet is tartalmaz. A bal oldalon található sávban tudsz lapozni!

Még egy nagyon fontos: Ne felejtsd a május 8-i partyt, mindenkire ráfér egy kis kikapcsolódás:- )

A bulin pedig nem más, mint iskolánk egykori (és egyik leghosszabb ideig tanító) tanára, a 2008-as Megasztár, Király Viktor is énekel majd nekünk, úgyhogy élő zenére is tudunk majd bulizni!

A buli 2009.május 8-án pénteken, 20.00-tól lesz a Vox állóhajón. Jelentkezni már most lehet 1000 HUF-os belépődíj ellenében a nyelviskola recepcióján Kingánál és Gábornál. Összesen 150 fő fér el a hajón, úgyhogy aki szeretne egy nagyot bulizni, minél hamarabb foglalja le a helyét!


LECKE INDÍTÁSA ITT


 

Jó tanulást!

Üdv,
Nóri

 

 
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2009. May 08.

2009.05.08.- Megbüntettek parkolásért

A héten ma utoljára fogunk a vezetéssel és közlekedéssel foglalkozni. Meghallgathatsz egy dialógust, ahol egy hölgy arról panaszkodik, hogy megbüntették parkolás miatt, illetve elolvashatsz egy újságcikket is, amelynek a fordítását is megtalálod (ilyenek szoktak lenni nyelvvizsgán is).
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 19.

2009.05.19. - Neked melyik a kedvenc szuperhősöd?

a héten foglalkozhatnánk a szuperhősökkel! Mára egy videós leckét készítettem, amelyhez tartozik egy szöveg is, illetve kiszótároztam neked, hogy könnyebben megértsd a lényegét!
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 20.

2009.05.20. - Az igazi szuperhősök

Ma tovább folytatjuk a tegnap megkezdett szuperhősös témát, és míg tegnap egy kitalált szuperhősről, Superman-ról volt szó, addig ma valós hősökkel fogunk foglalkozni, akik természetfeletti képességekkel rendelkeznek. Mindegyik „hős” -ről olvashatsz, és meg is nézhetsz egy kis videót. A szöveghez készítettem szószedetet is.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 22.

2009.05.22. - Mitől hős a hős?!

A héten ma fogunk utoljára foglalkozni a szuperhősökkel, mégpedig megnézzük, hogy milyen tulajdonságok tesznek egy szuperhőst azzá, ami : -)
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 26.

2009.05.26. - Utazzunk

Azt gondoltam, hogy a héten foglalkozzunk egy kicsit az utazással, hiszen lassan itt a nyári szünidő! Ma megnézzük – és meg is hallgatjuk - , hogy hogyan kell lefoglalni egy üdülést egy utazási irodában!
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 27.

2009.05.27. - Milyen szállást válasszunk?

Ma tovább folytatjuk az utazás témakörét, és megnézzük, hogy milyen szállástípusok léteznek, és hogy milyen szolgáltatások közül lehet választani egy szállodában.
Tovább