2009.04.21. - Vidéki és városi élet

2009.04.21. - Vidéki és városi élet

Facebook Tweet
Ma egy interaktív hangos lecke segítségévél nézzük át a tudnivalókat. A lecke két – témához kapcsolódó – szószedetet is tartalmaz. A bal oldalon található sávban tudsz lapozni!
 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2009.április 21. Hírlevélarchívum
Szia !

Remélem kellemesen telt a hétvégéd. Mi semmi különöset nem csináltunk, csak álmélkodtunk, hogy a Artúr milyen nagy és önálló lett. (Mindamellett, hogy két hete bölcsibe jár, ahol nagyon ügyesen eszik egyedül, békésen alszik ebéd után, és már egyáltalán nem is pityereg reggel – na jó, eddig is csak 1 percig sírdogált, de tegnap már ő ment be a gyerekekhez, hogy megmutassa két itthonról vitt vonatát. Minden nap visz magával valamit:- ) Szóval a bölcsi mellett itthon is nagyon önálló. Vasárnap például fogott egy doboz fűmagot, és szétszórta a kertben, pedig nem is kérte senki:- ) ... ráadásul a foltokra szórta, egy kis kertész veszett el benne – pedig még csak 20 hónapos!

Ezen a héten, ha nem is a kertészkedéssel, de a vidéki és városi élet összehasonlításával fogunk foglalkozni, ami igen kedvelt szóbeli vizsgatéma is. Ma egy interaktív hangos lecke segítségévél nézzük át a tudnivalókat. A lecke két – témához kapcsolódó – szószedetet is tartalmaz. A bal oldalon található sávban tudsz lapozni!

Még egy nagyon fontos: Ne felejtsd a május 8-i partyt, mindenkire ráfér egy kis kikapcsolódás:- )

A bulin pedig nem más, mint iskolánk egykori (és egyik leghosszabb ideig tanító) tanára, a 2008-as Megasztár, Király Viktor is énekel majd nekünk, úgyhogy élő zenére is tudunk majd bulizni!

A buli 2009.május 8-án pénteken, 20.00-tól lesz a Vox állóhajón. Jelentkezni már most lehet 1000 HUF-os belépődíj ellenében a nyelviskola recepcióján Kingánál és Gábornál. Összesen 150 fő fér el a hajón, úgyhogy aki szeretne egy nagyot bulizni, minél hamarabb foglalja le a helyét!


LECKE INDÍTÁSA ITT


 

Jó tanulást!

Üdv,
Nóri

 

 
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2009. May 08.

2009.05.08.- Megbüntettek parkolásért

A héten ma utoljára fogunk a vezetéssel és közlekedéssel foglalkozni. Meghallgathatsz egy dialógust, ahol egy hölgy arról panaszkodik, hogy megbüntették parkolás miatt, illetve elolvashatsz egy újságcikket is, amelynek a fordítását is megtalálod (ilyenek szoktak lenni nyelvvizsgán is).
Tovább
Peter | 2009. May 20.

2009.05.04 - Vezessünk

Ma meghallgathatod (és el is olvashatod), hogy mit kell tudni az autóvezetésr?l Nagy-Britanniában, megtanuljuk a közlekedési táblák neveit, és elolvassuk, hogy mit kell tudni a körforgalmakról (amikb?l Angliában bizony jó sok van.)
Tovább
Peter | 2009. May 20.

2009.05.06 - Mit kaptak a lollipop nénik?

Ma tovább folytatjuk az autóvezetés és közlekedés témát, és megnézzük egy videó segítségével, hogy milyen újítást vezettek be egy angol városban.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 12.

2009.05.12. - Hogyan csináljuk?

A héten olyan kifejezéseket fogunk tanulmányozni, amelyeket könnyen összekeverhető igék között taglalják a különbséget. Ma a MAKE és a DO ige közötti különbséget fogjuk megtanulni!
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 13.

2009.05.13. - Hogyan nézzünk?

Ma tovább folytatjuk a könnyen összekeverhető igék közti különbségek tanulását. Hétfőn megbéztük a DO és MAKE használatára vonatkozó tudnivalókat, ma pedig három hasonló ige, a LOOK, SEE, WATCH közötti különbségeket fogjuk áttekinteni.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 15.

2009.05.15. - Házi feladat hétvégére

Ma a héten utoljára fogunk az összekeverhető igékkel foglakozni, és egy, a héten tanult make és do közötti különbségekkel foglalkozó tesztet fogunk megoldani. A teszthez tartoznak megoldások is, amelyeket a feladatsor végén találsz.
Tovább