2009.04.27. - Baleset

2009.04.27. - Baleset

Facebook Tweet
A sok orvosos élmény hatására úgy döntöttem, hogy csináljunk orvosos hetet. Ma általánosságban folgjuk megnézni a témát, amihez egy igen bőséges képes-hangos szótárt is készítettem.
 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2009.április 27. Hírlevélarchívum
Szia !

Remélem kellemesen telt a hétvégéd. Sajnos nekünk nem alakult túl jól a múlt hét második fele, és elnézést is kérek azért, hogy kimaradt a pénteki lecke. Történ ugyanis, hogy kedd estétől kezdve folyamatosan orvosi ügyeleten voltunk... Először Artúr kezdett olyan csúnyán köhögni, hogy még az orra is vérzett éjszaka, majd szerda délután nekem sikerült úgy leugranom a WC tetejéről hogy derékszögben három reccsenéssel elintéztem a bokámat... Szerencsére nem tört el, de nagyon fájt, el is kellett menni a sebészetre. Csütörtökön Artúr még rosszabbul lett... Szóval ez nem a mi hetünk volt. Szerencsére vasárnapra már jobban alakultak a dolgok, most már „csak” az orra folyik és köhécsel, mindenesetre jót tesz neki, hogy non-stop az udvaron rohangál.

A sok orvosos élmény hatására úgy döntöttem, hogy csináljunk orvosos hetet. Ma általánosságban folgjuk megnézni a témát, amihez egy igen bőséges képes-hangos szótárt is készítettem. 

Használati útmutató a leckéhez (Flash player kell hozzá!): a bal oldalon található menüsorral tudsz lapozni!

Jó tanulást!

üdv,
Nóri
 

MAI LECKELECKE INDÍTÁSA

Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2009. May 26.

2009.05.26. - Utazzunk

Azt gondoltam, hogy a héten foglalkozzunk egy kicsit az utazással, hiszen lassan itt a nyári szünidő! Ma megnézzük – és meg is hallgatjuk - , hogy hogyan kell lefoglalni egy üdülést egy utazási irodában!
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 27.

2009.05.27. - Milyen szállást válasszunk?

Ma tovább folytatjuk az utazás témakörét, és megnézzük, hogy milyen szállástípusok léteznek, és hogy milyen szolgáltatások közül lehet választani egy szállodában.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 22.

2009.05.22. - Mitől hős a hős?!

A héten ma fogunk utoljára foglalkozni a szuperhősökkel, mégpedig megnézzük, hogy milyen tulajdonságok tesznek egy szuperhőst azzá, ami : -)
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 20.

2009.05.20. - Az igazi szuperhősök

Ma tovább folytatjuk a tegnap megkezdett szuperhősös témát, és míg tegnap egy kitalált szuperhősről, Superman-ról volt szó, addig ma valós hősökkel fogunk foglalkozni, akik természetfeletti képességekkel rendelkeznek. Mindegyik „hős” -ről olvashatsz, és meg is nézhetsz egy kis videót. A szöveghez készítettem szószedetet is.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 19.

2009.05.19. - Neked melyik a kedvenc szuperhősöd?

a héten foglalkozhatnánk a szuperhősökkel! Mára egy videós leckét készítettem, amelyhez tartozik egy szöveg is, illetve kiszótároztam neked, hogy könnyebben megértsd a lényegét!
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 15.

2009.05.15. - Házi feladat hétvégére

Ma a héten utoljára fogunk az összekeverhető igékkel foglakozni, és egy, a héten tanult make és do közötti különbségekkel foglalkozó tesztet fogunk megoldani. A teszthez tartoznak megoldások is, amelyeket a feladatsor végén találsz.
Tovább