2009.05.19. - Neked melyik a kedvenc szuperhősöd?

2009.05.19. - Neked melyik a kedvenc szuperhősöd?

Facebook Tweet
a héten foglalkozhatnánk a szuperhősökkel! Mára egy videós leckét készítettem, amelyhez tartozik egy szöveg is, illetve kiszótároztam neked, hogy könnyebben megértsd a lényegét!

 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2009.május 19. Hírlevélarchívum
Szia !

Remélem kellemesen töltötted a hétvégédet az immár egyre melegebb időben! Sajnos Artúr megint beteg lett, így mi csak a kertben voltunk a hétvégén:- ( Remélem hamarosan túl lesz ezen a betegeskedős időszakon, és teljes erőben tölti majd a nyarat! 

Mivel újabb kedvenc mesehőst sikerült találnia magának Pókember személyében, így gondoltam, hogy a héten foglalkozhatnánk a szuperhősökkel!

Mára egy videós leckét készítettem, amelyhez tartozik egy szöveg is, illetve kiszótároztam neked, hogy könnyebben megértsd a lényegét!

Jó tanulást!

Üdv,
Nóri


 

MAI LECKE

LECKE INDÍTÁSÁHOZ KATTINTS IDE

Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2009. May 08.

2009.05.08.- Megbüntettek parkolásért

A héten ma utoljára fogunk a vezetéssel és közlekedéssel foglalkozni. Meghallgathatsz egy dialógust, ahol egy hölgy arról panaszkodik, hogy megbüntették parkolás miatt, illetve elolvashatsz egy újságcikket is, amelynek a fordítását is megtalálod (ilyenek szoktak lenni nyelvvizsgán is).
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 13.

2009.05.13. - Hogyan nézzünk?

Ma tovább folytatjuk a könnyen összekeverhető igék közti különbségek tanulását. Hétfőn megbéztük a DO és MAKE használatára vonatkozó tudnivalókat, ma pedig három hasonló ige, a LOOK, SEE, WATCH közötti különbségeket fogjuk áttekinteni.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 15.

2009.05.15. - Házi feladat hétvégére

Ma a héten utoljára fogunk az összekeverhető igékkel foglakozni, és egy, a héten tanult make és do közötti különbségekkel foglalkozó tesztet fogunk megoldani. A teszthez tartoznak megoldások is, amelyeket a feladatsor végén találsz.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 20.

2009.05.20. - Az igazi szuperhősök

Ma tovább folytatjuk a tegnap megkezdett szuperhősös témát, és míg tegnap egy kitalált szuperhősről, Superman-ról volt szó, addig ma valós hősökkel fogunk foglalkozni, akik természetfeletti képességekkel rendelkeznek. Mindegyik „hős” -ről olvashatsz, és meg is nézhetsz egy kis videót. A szöveghez készítettem szószedetet is.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 22.

2009.05.22. - Mitől hős a hős?!

A héten ma fogunk utoljára foglalkozni a szuperhősökkel, mégpedig megnézzük, hogy milyen tulajdonságok tesznek egy szuperhőst azzá, ami : -)
Tovább
Szalai Nóri | 2009. May 27.

2009.05.27. - Milyen szállást válasszunk?

Ma tovább folytatjuk az utazás témakörét, és megnézzük, hogy milyen szállástípusok léteznek, és hogy milyen szolgáltatások közül lehet választani egy szállodában.
Tovább