2009.07.29. – Meghívó és Hot Dog

Ma tovább folytatjuk a vendégség témakörét, és megnézzük, hogy hogyan kell megírni egy meghívót, illetve ezzel kapcsolatban fogunk hasznos szavakat és kifejezéseket tanul

 
 
5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum LetElthetŐ anyagok
2009.július 29. Hírlevélarchívum

Szia !

Ma tovább folytatjuk a vendégség témakörét, és megnézzük, hogy hogyan kell megírni egy meghívót, illetve ezzel kapcsolatban fogunk hasznos szavakat és kifejezéseket tanulni.

Mai receptünk pedig a klasszikus chicagói hot-dog lesz!

Jó tanulást!

Üdv,
Nóri
 

MAI LECKE


LECKE INDÍTÁSA
 

1.    In a 6-by-6-inch square piece of cheesecloth, make an herb sachet using the coriander,
Vidalia onion, peppercorns, and bay leaf; add to a small saucepan filled with water, and bring to a boil. Add the hot dog, reduce heat to a simmer, and cook until the hot dog is plump, about 6 minutes.

2.    Steam the hot dog bun; place the hot dog in the bun. Begin topping the hot dog with tomatoes, green pepper, diced onion, mustard, and relish; garnish with lettuce, cucumbers, pickles, sport peppers, and sprinkle with celery salt. Serve immediately

CHICAGO STYLE HOT DOG

·1 Vienna all-beef hot dog

·5 whole coriander seeds

·1/2 Vidalia onion

·5 whole black peppercorns

·1 bay leaf

·1 hot dog bun with poppy seeds

·2 tablespoons plum tomato, seeded and thinly sliced

·2 tablespoons diced green pepper

·2 tablespoons Vidalia onion, finely chopped

·2 tablespoons yellow mustard

·2 tablespoons sweet pickle relish

·1/4 cup shredded iceberg lettuce

·1/4 cup cucumber, peeled and julienned

·Pickle slices

·Sport peppers

·Celery salt

 

bay leaf

babérlevél

cheesecloth

sajtkészítéshez használt vékony anyag

coriander seeds

koriander mag

diced

felkockázott

finely chopped

apróra vágott

julienned

zsülienre vágott

peeled

meghámozott

peppercorn

borsszem, szemes bors

pickle

savanyúság

plum tomato

szilvaparadicsom

plump

duzzadt, puffadt, telt

poppy seeds

mákszemek

relish

reszelt savanyúsághoz hasonló hotdog feltét

sachet

tasak, zacskó

seeded

kimagozott

shredded

felaprított

to garnish

körít (ételt)

to reduce

lecsökkent

to simmer

lassú tűzön főz

to steam

gőzöl, párol