2009.10.22. – Fogtündér

A mai leckében a Fogtündérrel, azaz a Toothfairy-vel fogunk megismerkedni, aki például nagyon sok amerikai filmben is megjelenik. (Egyszer láttam egy Fogtündéres horrorfilmet is, hát az elé rémisztő volt! )


5Perc Angol online magazin 5Perc Angol.hu Fórum Letölthető anyagok
2009. október 22. Hírlevélarchívum

Szia !

Ma tovább folytatjuk a fogas témát. Elnézést kérek azoktól, akiknek nem tetszett a tegnapi bizarr fogorvosos musical jelenet. Viccnek szántam, szerintem egyénként ez egy nagyon jó film!

A mai leckében a Fogtündérrel, azaz a Toothfairy-vel fogunk megismerkedni, aki például nagyon sok amerikai filmben is megjelenik. (Egyszer láttam egy Fogtündéres horrorfilmet is, hát az elé rémisztő volt! )

Jó tanulást!

üdv,
Nóri
 

MAI LECKE

History of the Tooth Fairy

Centuries ago, in Europe it was a common practice when a child’s baby tooth fell out to bury it in the ground. The tooth was, buried in the garden or in the field’s surrounding the child’s home. It was done so that a new tooth (permanent tooth) would grow in its place. The other reason for this ritual was the superstition, that if a witch got a hold of the tooth, a curse could be placed on the child. So, by burying their children’s teeth, this unfortunate curse was prevented from happening.
 

As people migrated, many of the same beliefs and superstitions followed them. However, since most of the people found themselves living in towns and cities, bare land wasn’t as plentiful. So they began placing the teeth in small flowerpots, or planter boxes. Eventually this rite too changed, and the fallen out tooth was placed under a child’s pillow, where the parents switched the tooth (always in the middle of the night) for a treat or a coin.

 

fairy

tündér

common practice

bevett gyakorlat

baby tooth

tejfog

surrounding

körülvevő

permanent tooth

maradandó fog

superstition

babona

witch

boszorkány

to get hold of sth

megszerezni vmit, megkaparintani vmit

curse

átok

to place a curse on sb

megátkozni vkit

to prevent

megelőz

belief

hiedelem

bare land

puszta föld

plentiful

bőséges

flowerpot

növénynek cserép, kaspó

planter box

palántázó doboz

pillow

párna

to switch

kicserél, vált, átvált

 

KERESD AZ
ÚJSÁGÁRUSOKNÁL

Magazinunk havonta jelenik meg 60 oldal terjedelemben, amelynek az első fele egy bulvár-életmód újságnak „álcázott” nyelvoktató magazin (ahol a tematikus cikkekhez – havi téma, recept, utazás, sport, egészség és fitness, tudomány és technológia, könyvajánló, sztárpletykák, divat, horoszkóp és rejtvény -tartozik feladat, hanganyag, videó, képe­s szótár, szószedet, stb.), a másik felében pedig kidolgozott írásbeli és szóbeli tételeket, feladatokat, felkészítő anyagokat találsz nyelvvizsgára és érettségire.

A magazin végén Business English tananyagok, és egy szakértői rovat is található. Ráadásul a magazinhoz számos audió és videó anyag is tartozik.
További infó amagazinról: itt

©2003-2009 | 5perc™ Csoport Kft.- Minden jog fenntartva
Amennyiben a későbbiekben nem kívánsz tőlünk további információkat kapni, akkor csak egyszerűen kattints az alábbi hivatkozásra,és ezzel kijelentkezhetsz a listánkról.
Kattintson ide a leiratkozáshoz! 

Nézd meg ezt is:  2007.06.08 - BRITISH AND AMERICAN SLANG
Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!