2010.01.21 - LOOK, a SEE és a WATCH

2010.01.21 - LOOK, a SEE és a WATCH

Facebook Tweet
Ma tovább folytatjuk a könnyedén összekeverhető szavak témáját, és megnézzük, hogy mi a különbség a LOOK, a SEE és a WATCH igék jelentése és használata között. A lecke végén még egy kis tesztet is találsz!














































5Perc Angol online magazin




5Perc Angol.hu



Fórum



Letölthető anyagok









2010 január 21.



Hírlevélarchívum



Szia!



Ma
tovább folytatjuk a könnyedén összekeverhető
szavak
témáját, és megnézzük, hogy mi a
különbség a LOOK, a SEE és a WATCH
igék jelentése és használata között. A lecke végén
még egy kis tesztet is találsz!




tanulást



Üdv,

Nóri


 


MAI LECKE



LOOK, SEE or WATCH?










Nem csak a kezdő nyelvtanulóknak, de néha
még a haladóknak is gondot okoz, hogy a
fenti három ige közül mikor melyiket kell
használni. Ezeket a kételyeket szeretném
ezzel a leckével eloszlatni. Nézzük is meg
sorban ezeknek az igéknek a jelentését!





to look (at sth/sb):

to turn your eyes towards something, so that
you can see it - ránéz valakire,
valamire/odanéz





to see sth/sb:

to notice or examine someone or something,
using your eyes - átni valamit, valakit




to watch sth/sb: to look at someone or
something for a period of time, paying
attention to what is happening - nézni
valamit, valakit/figyelni valamire





Tehát összegezve a lényegi különbségeket:

A SEE azt a cselekvést fejezi ki, amikor
valaki akarva vagy akaratlanul lát, meglát,
észrevesz valamit (a szemeivel). A WATCH azt
a cselekvést fejezi ki, amikor valaki
szándékosan megnéz, néz valamit, figyel
arra, ami történik. A LOOK AT pedig azt
fejezi ki, amikor valaki szándékosan egy
olyan irányba fordítja a fejét, ahol
történik valami, mert az látni akarja.









FONTOS:

A TV nézéssel kapcsolatban két kifejezést kell
megjegyezni.




to watch television/TV - tévét
nézni, to see something on televisionTV - látni
valamit a tévében




Most pedig nézzük meg, hogy
megértetted-e a különbségeket a három, igen hasonló
ige jelentései között!





1. Kids, please, ___ at the blackboard!



a. look

b. see

c. watch





2. Be quiet and let me ___ the football match!



a. look

b. saw

c. watch





3. Cats can ___ in the dark.



a. see

b. seeing

c. watching





4. I have to go. ___ you later!



a. Looking

b. See

c. Watched





5. ___ at those beautiful pictures!



a. Look

b. See

c. Watching





6. The police are ___ the suspect.



a. looking

b. seen

c. watching





7. I have not ___ "Titanic".



a. looked

b. seen

c. watching





8. I usually ___ television in the evenings. And you?



a. looking

b. see

c. watch





9. It is very dark, I can't ___ anything!



a. looked

b. see

c. watching





10. Can you ___ the baby a minute? I'll be right
back!



a. look

b. watch

c. watched




Helyes megoldások: 1-a, 2-c,
3-a, 4-b, 5-a, 6-c, 7-b, 8-c, 9-b, 10-b




source: http://a4esl.org/q/h
/9901/jd-look.html


 






©2003-2010 | 5perc
Csoport Kft.- Minden jog fenntartva





Amennyiben a későbbiekben nem kívánsz tőlünk további
információkat kapni, akkor csak egyszerűen kattints
az alábbi hivatkozásra, és ezzel kijelentkezhetsz a
listánkról.

Kattintson
ide a leiratkozáshoz!






Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok