2010.12.27. - New Year's Eve Quiz
2010.12.27. - New Year’s Eve Quiz

2010.12.27. - New Year’s Eve Quiz


Hogy minden e-mailünket megkapd, add hozzá címlistádhoz a szalai.nori@5percangol.hu-t.
 
 
2010. Dec 26.
 

Szia!

Remélem kellemesen teltek az ünnepek nálatok is. Nekünk nagyon jó karácsonyunk volt. Ebben az évben úgy döntöttünk, hogy nem este, hanem reggel ünnepelünk. Így Artúr nem este "izgatja felmagát", hanem reggel kapta meg az ajándékokat, és egész nap tudtunk játszani. Vacsora helyett teggeliztünk, és ebédre sem hagyományos karácsonyi menüt készítettem, hanem a kedvenceinket (például Artúr legújabb kedvence a zellerkrémleves). Szombaton és vasárnap a nagyszülőknél voltunk.

A héten a szilveszterrel és az újévvel fogunk foglalkozni, lesz kvíz, zene, videó. Te már tudod hol fogod tölteni az év utolsó napját? Mi még nem tudjuk mit fogunk csinálni, de eddig még mindig volt valahogy: -)

Ma egy tesztek küldök, amelyből a nemzetközi szilveszteri szokásokat ismerhetsz meg!

Jó tanulást!

Üdv,
Nóri

facebook twitter

Mai lecke

NEW YEAR’S EVE QUIZ

1.     To ring in the New Year in Spain, it is traditional to do what on each chime of the clock?

a)     eat a grape

b)     take a sip of wine

c)     clap your  hands

d)     light a candle

2.     In many places, the coming of the New Year is celebrated by singing the traditional Scottish song "Auld Lang Syne". What does "auld lang syne" mean?

a)     New Year’s Day

b)     Till we meet again

c)     sweet memories

d)     old long ago

3.     In the Jewish New Year celebration, what is eaten to symbolize a sweet new year?

a)     apples and honey

b)     chocolate

c)     fruit cake

d)     honey cake

4.     In Italy, what do people do on New Year's Day to bring good luck in the coming year?

a)     go to mass

b)     wear red underwear

c)     eat black-eyed peas

d)     all of above

5.     Under which of the following calendars is New Year's Day observed on January 1?

a)     Christian

b)     Roman

c)     Julian

d)     Gregorian

6.     Why do the Chinese celebrate the New Year by letting off firecrackers?

a)     to commemorate departed family members

b)     to encourage good luck in the coming year

c)     to scare away evil spirits

d)     all of above

7.     How is the New Year festival of Songkran celebrated in Thailand?

a)     visiting family

b)     parading statues of Buddha

c)     throwing water at passer-by

d)     all of the above

8.     What determines the date of the Chinese New Year?

a)     the first full moon after the winter solstice

b)     the second new moon after the winter solstice

c)     the Friday after the first full moon after the winter solstice

d)     none of the above

9.     What is the Jewish New Year called?

a)     Hanukkah

b)     Yom Kippur

c)     Rosh Hashanah

d)     Bar Mitzvah

10.   Ecuador has a unique New Year's Eve tradition, the burning of "old years" in public places. What are they?

a)     bonfires

b)     old clothes

c)     newspapers and magazines from the previous year

d)     effigies representing people and events from the previous year

11.   In the United States, the coming of the New Year is celebrated by the lowering of a gigantic crystal ball. Where does this event take place?

a)     Central Park

b)     Times Square

c)     Yankee Stadium

d)     The Statue of Liberty


chime - harangszó
to celebrate - ünnepel
to bring good luck – jó szerencsét hoz
to be observed – megünneplésre kerül
to let off firecrackers – petárdákat durrant
to commemorate - megemlékezik
departed - elhunyt
to encourage -bátorít
to scare away - elűz
evil spirit – gonosz szellem
to parade - felvonul
passer-by -járókelő
to determine - meghatároz
full moon - telihold
solstice - napforduló
bonfire - máglya
effigy - képmás
to take place – megrendezésre kerül

answers:1-a, 2-d, 3-a, 4-b, 5-d, 6-c, 7-d, 8-b, 9-c, 10-d, 11-b

 
 
5Perc Csoport Kft.
Telefon: 061/7830207
Email: info(kukac)5percangol.hu
logo
twitter facebook
©2003-2017 | 5perc™ Csoport Kft. - Minden jog fenntartva
Amennyiben a kés?bbiekben nem kívánsz t?lünk további információkat kapni, akkor csak egyszer?en kattints az alábbi hivatkozásra, és ezzel kijelentkezhetsz a listánkról.
Leiratkozáshoz kattints ide!
Hozzászólások
comments powered by Disqus
Címkék:
    nincsenek címkék
A címlapról
Beszédfejlesztés
Dezsényi I. - Salánki Á. | 2017. Nov 05.

Évszámok írása és kiolvasása

Hogy is kell kiolvasni az évszámokat angolul? Tanuljátok meg a leckéből!
2017 novemberi szám
Szalai Nóri | 2017. Nov 04.

MEGJELENT A MAGAZIN NOVEMBERI SZÁMA!

Már kapható minden újságárusnál, hiper- és szupermarketben, illetve benzinkúton. Több mint egy órányi letölthető hanganyaggal. 
Középfok írásbeli
Szalai Nóri | 2017. Nov 04.

The Orient Express: a vonatok királya, a királyok vonata

A hamarosan bemutatásra kerülő új "Gyilkosság az Orient Expresszen" című film kapcsán nézzünk meg néhány...
Mindenféle
Szalai Nóri | 2017. Nov 04.

5 PERC ANGOL karneváli workshop Szicíliában Nórival

A nagy sikerű őszi, nyaralással és körutazással egybekötött szicíliai angoltanfolyam után most itt a karneváli...
News Of The World
Dezsényi I. - Salánki Á. | 2017. Oct 26.

Étkezés Erzsébet királynő módra - Első kézből a királyi főszakácstól

Vajon mit eszik minden angolok királynője és Fülöp herceg? Azt, amit más földi halandó, vagy...
Mindenféle
Szalai Nóri | 2017. Oct 12.

IGEIDŐK WORKSHOP - Szalai Nórival

Megérteni az igeidőket 1 nap alatt?  Nem lehetetlen - gyere el személyes workshopomra - és...
Kérdés küldése