2012.10.30. - Ezt főztük ki:)

2012.10.30. - Ezt főztük ki:)

Facebook Tweet
facebook twitter facebook linkedin instagram
Rólunk |  Leckék Webáruház
12. 10. 30.
Szia,

 

Ma tovább folytatjuk a Halloween témát, és közkívánatra elküldöm neked azt a két receptet, amelyet hétvégén az ENGLISH WEEKEND résztvevőivel közösen elkészítettünk séf vezetésével, természetesen szigorúan angol nyelven.

Tegnap már többen láttátok, hogy munkatársat keresünk, így ha te is szeretnél csapatunk tagja lenni, akkor felhívásunkat itt találod. Jelentkezési határidő ma este 22.00 óra.
/cikk/munkalehetoseg_csatlakozz_te_is_az_5_perc_angol_csapatahoz1/

Jó tanulást!

Nóri

shadow-space
MAI LECKE

A RECEPTEK LETÖLTHETŐ ÉS NYOMTATHATÓ VÁLTOZATÁTA
ITT

 

Creamy Ginger Pumpkin Soup

Ingredients:

  • 1 pumpkin, cut in half, seeds removed
  • tbsp. butter
  • 1 small onion, diced
  • 1 and ½  tsp. finely chopped fresh ginger
  • Cayenne pepper, to taste
  • nutmeg, to taste
  • salt, to taste
  • freshly groundblack pepper, to taste
  • 2 cups stock or low-sodium chicken broth
  • 2 cups water
  • 1/4 cup heavy cream
  • honey

1 cup = 2, 5 dl

Preparation:

1.     Heat the oven to 180 °C. Cut the pumpkin in half, clean and scoop out seeds. Place pumpkin with cut side down into a baking pan. Spread honey over the pumpkin, and bake for 20 minutes or until skin is easily bruised and flesh is tender. Let it cool down. Scoop out the flesh and reserve.

2.     Melt the butter in a saucepan. Add the onions and the ginger to the pan and sauté until softened, for about 4 minutes. Add reserved pumpkin and the stock or broth, water, and season with salt, pepper, Cayenne Pepper and nutmeg. Stir to combine, and bring to a simmer. Reduce the heat to low and simmer until the flavors have melded, for about 10 minutes.

3.     Using a blender, purée the soup in batches until smooth. Place the blended soup in a clean saucepan. Stir in the cream and season with salt and pepper if needed

 

seed- mag
removed - eltávolított, kivett
tbsp. = tablespoon - evőkanál
tsp. = teaspoon - teáskanál
diced - kockára vágott
finely chopped - apróra vágott
ginger - gyömbér
to taste - ízlés szerint
nutmeg - szerecsendió
freshly ground - frissen őrölt
stock - alaplé, húsleves
low-sodium - alacsony nátrium tartalmú
chicken broth - csirkehús-leves
heavy cream - tejszín
to scoop out - kivájni
with cut side down - a vágott felével lefelé
baking pan - tepsi
to spread over - megken
skin - bőr, héj
bruised - behorpadt, összehúzódott
flesh - húsa valaminek
tender - lágy, puha
to cool down - lehűt, kihűt, kihűl
to reserve - félretesz
to melt - olvad, olvaszt
saucepan - serpenyő, lábas
to sauté - hirtelen süt, megpirít
softenened - megpuhult
to season - ízesít
to stir - kever
to combine - vegyít, vegyül
to bring to a simmer - felforral
to reduce - lecsökkent
flavor - íz
to meld - beolvad, egyesül
blender - turmixgép
to purée - pürésít
in  batches - adagokban
smooth - sima, csomómentes
if needed - ha szükséges

Orange-Carrot Cupcake

receptjét itt találod:
https://www.5percangol.hu/cikk/creamy_pumkin_soup_and_carrot_and_orange_cupcake/

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebook twitter googleplus
SZERKESZTŐSÉG
5Perc Angol Magazin
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
Hétfő - Péntek: 09.00 - 18.00
Szombat: 10.00 - 14.00

KAPCSOLAT
TELEFON  :  +36/1-783-02-07
MOBIL: +36/70-4520474
E-MAIL: nori.szalai(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2018 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok