Középfok hallás utáni értés

|

Furcsa Hobbik: Építsünk kiborgot! – szókincs, videó és hallás utáni szövegértés

Hétköznapi tárgyakból épít különleges kiborgokat – emberi testre épített gépi ’implantátumokat’ szabadidejében a videóban látható férfi. Érdekes művészetéről tudhattok meg többet a videóban.

Tovább
|

Stanley Tucci olaszországi kulináris show-ja – szókincs, videó, hallás utáni szövegértéses feladat

Stanley Tucci hitelesen vezet minket végig származása és főzési tudománya miatt is Olaszország néhány lenyűgöző városán, bemutatva az olasz konyha néhány ikonikus fogását. A négyrészes műsort február 14-től vetíti a CNN. A rövid videóban pedig arról mesél, hol is ismerkedett meg feleségével és hogyan kezdték el az első közös főzésüket.

Tovább
|

A tudományos pályán dolgozó nők és lányok világnapja – videó és hallás utáni szövegértési feladat

Február 11-én van a tudományos pályán dolgozó nők és lányok világnapja. A kis videó 4 híres tudósnőt mutat be nekünk.

Tovább
|

Aleksei, a gumiember – szókincs és hallás utáni szövegértés feladat

Aleksei, a gumiember, hihetetlenül rugalmas és hajlékony. A BBC vele készített egy beszélgetést, ami során láthatjátok mi mindenre képes egy-egy fellépése során és mit javasol nekünk átlagembereknek.

Tovább
|

Stresszkezelés? – videó, szókincs, hallás utáni szövegértés feladat

A videó megtekintése után döntsd el, hogy a következő állítások igazak (true) vagy hamisak (false) a videóban elhangzottak alapján. Ha nehéznek bizonyul a döntés, a feladat alatt megtalálod a videó szövegátiratát.

Tovább
|

Újrahasznosítás a divatban – szókincs, videó és hallás utáni szövegértés

Egy olasz kisváros megmutatja a világnak, hogyan is lehet fenntarthatóbbá tenni a divat világát.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 13: The Meaning of the Advent Candles

Advent harmadik vasárnapján már a harmadik gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún. Ez a gyertya, a többitől eltérő színű, rózsaszín. Mit jelképeznek az adventi koszorú gyertyái? Nézd meg a videóban és olvasd el a szövegben!

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 11: The Rockefeller Christmas tree and its owl

Nem várt meglepetést találtak a Rockefeller Center évente hagyományosan felállított karácsonyfájában. Egy apró kis bagoly rejtőzködött az ágai között. Hogy került oda, és mi történt vele a továbbiakban? Nézd meg a videóban, és olvasd el a szövegben!

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 10: Christmas with love from Mrs. Claus

Mrs. Claus Santa Claus felesége. Nem tudunk róla sokat, róla általában nem szólnak a hírek. Nézd meg ebben a rövid filmben, hogy milyen is az, amikor Mrs. Claus ad ajándékot.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 8: Dash and Lily trailer

Egy piros füzet, egy könyvesbolt, egy fiú és egy lány. Indulhat a karácsonyi kihívás. Vajon mi lesz a vége? A Netflix Dash and Lily című mini sorozata segít ráhangolódni az ünneplésre.

Tovább
|

Az Alpaca-módszer – szókincs, videó, olvasott és hallott szövegértés

Egy érdekes szorongás és traumakezelési módszerről olvashattok a cikkben és hallgathattok róla egy rövid összegzést a módszer kitalálójától.

Tovább
|

Hasznos párbeszédek/Making friends – Barátkozás kisgyerekkel

Ez a lecke akkor lehet hasznos számodra, ha kisgyerekkel szeretnél barátkozni (mármint nem a gyerekkel, hanem úgy, hogy veled van egy gyerek:). Természetesen most is van hanganyag a leckéhez. 

Tovább