Középfok hallás utáni értés

|

Aleksei, a gumiember – szókincs és hallás utáni szövegértés feladat

Aleksei, a gumiember, hihetetlenül rugalmas és hajlékony. A BBC vele készített egy beszélgetést, ami során láthatjátok mi mindenre képes egy-egy fellépése során és mit javasol nekünk átlagembereknek.

Tovább
|

Stresszkezelés? – videó, szókincs, hallás utáni szövegértés feladat

A videó megtekintése után döntsd el, hogy a következő állítások igazak (true) vagy hamisak (false) a videóban elhangzottak alapján. Ha nehéznek bizonyul a döntés, a feladat alatt megtalálod a videó szövegátiratát.

Tovább
|

Újrahasznosítás a divatban – szókincs, videó és hallás utáni szövegértés

Egy olasz kisváros megmutatja a világnak, hogyan is lehet fenntarthatóbbá tenni a divat világát.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 13: The Meaning of the Advent Candles

Advent harmadik vasárnapján már a harmadik gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún. Ez a gyertya, a többitől eltérő színű, rózsaszín. Mit jelképeznek az adventi koszorú gyertyái? Nézd meg a videóban és olvasd el a szövegben!

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 11: The Rockefeller Christmas tree and its owl

Nem várt meglepetést találtak a Rockefeller Center évente hagyományosan felállított karácsonyfájában. Egy apró kis bagoly rejtőzködött az ágai között. Hogy került oda, és mi történt vele a továbbiakban? Nézd meg a videóban, és olvasd el a szövegben!

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 10: Christmas with love from Mrs. Claus

Mrs. Claus Santa Claus felesége. Nem tudunk róla sokat, róla általában nem szólnak a hírek. Nézd meg ebben a rövid filmben, hogy milyen is az, amikor Mrs. Claus ad ajándékot.

Tovább
|

Advent Calendar 2020 Day 8: Dash and Lily trailer

Egy piros füzet, egy könyvesbolt, egy fiú és egy lány. Indulhat a karácsonyi kihívás. Vajon mi lesz a vége? A Netflix Dash and Lily című mini sorozata segít ráhangolódni az ünneplésre.

Tovább
|

Az Alpaca-módszer – szókincs, videó, olvasott és hallott szövegértés

Egy érdekes szorongás és traumakezelési módszerről olvashattok a cikkben és hallgathattok róla egy rövid összegzést a módszer kitalálójától.

Tovább
|

Hasznos párbeszédek/Making friends – Barátkozás kisgyerekkel

Ez a lecke akkor lehet hasznos számodra, ha kisgyerekkel szeretnél barátkozni (mármint nem a gyerekkel, hanem úgy, hogy veled van egy gyerek:). Természetesen most is van hanganyag a leckéhez. 

Tovább
|

Hasznos párbeszédek/Making friends – A főiskolán

A következő párbeszéd (amelyhez letölthető hanganyag is tartozik) jól jöhet, ha főiskolán, egyetemen szeretnél új barátokra szert tenni. 

Tovább
|

Hasznos párbeszédek/Making friends – At a local pub

Hasznos párbeszéd (letölthető) hanganyaggal, amely jól jöhet, ha szeretnél megismerkedni valakivel egy pubban vagy szórakozóhelyen. 

Tovább
|

Lady Diana és a ruhák – videós feladat a hercegné legikonikusabb ruháiról

A Diana ikonikus ruháiból rendezett kiállítás szervezői mesélnek a ’Szívek Királynőjéről’, aki az öltözködésével fontos üzeneteket tudott átadni.

Tovább