Pampered Pooches Relax At Five-Star Hotel

alapfok

Kényeztesd kutyádat 5 csillagos ebhotelben ... vagy talán ez már túlzás? :) Az olvasmányt meg is hallgathatod! 

Pampered pooches can now bask in 5-star luxury at a special upmarket hotel for dogs. House of Mutt offers high-end accommodation for Briatin’s top dogs in the heart of rural Suffolk. Owned by Sarah Mountford, there are no kennels or cages and canine patrons receive a full spa package. This includes long walks, warm fires, comfy couches and shampoo and blowdries. There’s even the opportunity to have their portrait painted. All which means that pet lovers can jet off on holiday safe in the knowledge their four-legged friends will be getting a relaxing break too.

The five-star service begins from the moment the dog arrives in their own personal House of Mutt taxi. Starting from 39.50 pounds per night, the hotel sleeps a maximum of 10 dogs at a time to ensure that each resident gets the care, attention and pampering they deserve.

The seven-bedroom property is a former rectory that doubles as the family home for Sarah, her husband David, a vet, and their three children.

Sarah is struggling to keep up with the demand for the luxury accommodation and has even been asked if owners can stay too. She said: „I have always looked after dogs for friends and have always had my own dogs here. But the idea for the House of Mutt started after a friend told me their dog always seemed so happy after a stay at our house, and we realized it could be a business. I had wanted to set up a business I could do from home and we had room to accommodate dogs so it seemed ideal. The idea behind it was to create a fabulous place for dogs and it’s a perfect set up because we have a lot of space and countryside where dogs can completely relax. My husband and I feel that we can offer a sociable, comfortable family environment for dogs to stay when their owners are away.”

There are a variety of services offered, including watercolor and acrylic portraits of the dogs, bespoke collars, training and grooming and medical checks. „Dogs like to be spoilt as much as their owners and sometimes they feel pressure to behave or perform but there are no expectations to be anything other than dogs here. People say when their dogs leave the House of Mutt they seem very happy and relaxed, it’s like home away from home.”

to pamper – kényeztetni
pooch – kutya
to bask – sütkérezni, élvezkedni
upmarket – előkelő
high-end – felső kategóriás
rural – vidéki
cage – ketrec
patron – (itt) kuncsaft
to receive – kapni
comfy – kényelmes
to blow-dry – (hajat) szárítani
opportunity – lehetőség
to jet off – elszáguldani, elutazni
in the knowledge of something – valaminek tudatában
break – szünet/pihenés
service – szolgáltatás
to sleep – (el)szállásolni éjszakára
to ensure – biztosítani
resident – lakos
to deserve – megérdemelni
property – tulajdon, ingatlan, birtok
former – korábbi, előző
rectory – parókia
to struggle – küzdeni, birkózni
to keep up with – lépést tartani
demand – igény
to look after – törődni, gondját viselni
to seem – tűnni
to realize – rájönni
to set up a business – üzletet nyitni/beindítani
to accommodate – elszállásolni, befogadni
fabulous – mesés, csodás
sociable – barátságos
environment – környezet
variety – választék, számos
watercolor – vízfesték, festmény
bespoke collar – méretre szabott nyakörv
grooming – ápolás
to spoil – elkényeztetni
pressure – nyomás
to behave – viselkedni
to perform – előadni, szerepelni
expectation – elvárás

————————————————————————————

Kutyakényeztetés ötcsillagos szállodában

Az elkényeztetett kutyák most egy speciális, előkelő, ötcsillagos, luxus kutyaszállodában pihenhetnek. House of Mutt felső kategóriás ellátást nyújt Nagy-Britannia ’csúcskutyáinak’ a Suffolk vidékének szívében. Sarah Mountford kutyaszállodájában nincsenek sem kennelek, sem ketrecek, azonban az eb kuncsaftok teljes spa élményt kapnak, beleértve a hosszú sétákat, meleg tűzhelyeket, kényelmes heverőket, a samponozást és a szőrszárítást is. Még arra is lehetőségük nyílik, hogy megfessék nekik az arcképüket. Mindez azt is jelenti, hogy a háziállatok szerelmesei annak tudatában mehetnek el nyugodtan vakációzni, hogy a négylábú kedvenceiknek is pihentető lesz a szabadság.

Az ötcsillagos ellátás abban a pillanatban megkezdődik, amint megérkezik a kutya a House of Mutt személyes taxijával a szállodába. 39.50 fonttól indul egy éjszaka, a szálloda legfeljebb 10 kutyát szállásol el egyszerre, hogy minden egyes lakos biztosan megkapja azt a törődést, figyelmet és kényeztetést, amit megérdemel.

A hét hálószobás birtok előzőleg egy parókia volt, ez most Sarah-nak, férjének Davidnek, aki állatorvos, és három gyereküknek is otthont ad.

Sarah próbál lépést tartani a luxusszállás iránt támasztott igényekkel, hiszen már azt is kérdezték tőle, hogy állattulajdonosokat is elszállásolna-e.

Ő a következőket mondja: „Mindig is vigyáztam a barátaim kutyáira, és nekem is mindig voltak itt saját kutyáim. De a House of Mutt ötlete azután jutott eszünkbe, hogy egy barátom azt mondta, hogy a kutyájuk mindig nagyon boldognak tűnt miután nálunk tartózkodott, és rájöttünk, hogy ebből üzletet is csinálhatunk. Szerettem volna olyan vállalkozásba kezdeni, amit otthonról tudnék csinálni, és helyünk is volt ahhoz, hogy kutyákat szállásoljunk el, ezért ideálisnak tűnt az ötlet. Egy mesés helyet akartunk létrehozni a kutyáknak, itt tökéletesek voltak ehhez a feltételek, mivel sok terünk van, és ebben a vidéki környezetben a kutyák teljesen elengedhetik magukat. A férjemmel együtt úgy éreztük, hogy egy barátságos, kényelmes és családias környezetet tudunk kialakítani a kutyáknak, amíg a gazdáik távol vannak.”

Számos szolgáltatást kínál a vállalkozás, vízfestékkel vagy akrillal készült kutyaarcképeket, méretre szabott nyakörveket, kiképzést, ápolást és egészségügyi ellenőrzést is lehet igényelni.

„A kutyák ugyanannyira szeretik a kényeztetést, mint a gazdáik, néha azonban nyomás van rajtuk, hogy viselkedjenek vagy szerepeljenek, de itt egyetlen elvárásnak sem kell megfelelniük, kivéve azt, hogy kutyák legyenek.”

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!