Rövidke főnév-melléknév gyakorló feladatsor alapszinten

Elementary adjective-noun practice

Facebook Tweet

Rövidke főnév-melléknév gyakorló feladasor alapszinten - mindenkinek. 

Match the nouns with the adjectives.

1) friendship
2) peace
3) love
4) happiness
5) health
6) luck
7) comfort
8) excitement
9) beauty
10) sun

a) lucky
b) peaceful
c) lovely
d) friendly

e) sunny
f) happy
g) beautiful
h) exciting
i) comfortable
j) healthy

Answers: 1) d, 2) b, 3) c, 4) f, 5) j, 6) a, 7) I, 8) h, 9) g, 10) e

Now choose the right answer:

1)      I saw a great adventure movie last night full of action and romance. It was ………. .
a)      excitement
b)      much exciting
c)      so exciting

2)      I love your new home. It is ..........
a)      the most comfortable
b)      very comfortable
c)      much comfortable

3)      I think you look ………. in that new dress.
a)      beautiful
b)      the beauty
c)      very beauty

4)      For me  ………. is one of the most important things in life.
a)      friendly
b)      a lot of friends
c)      friendship

5)      Everyone feels good on a warm ………. day.
a)      sunny
b)      sunful
c)      sunshine

6)      You have to take care of your ………. .
a)      health
b)      healthiness
c)      healthy

7)      She paints ………. paintings.
a)      love
b)      lovely
c)      loving

8)      I live in ………. with everyone around me.
a)      peacefully
b)      peaceful
c)      peace

9)      She got a puppy and her days are full of ………. .
a)      happy
b)      happiness
c)      much happiness

10)   He has a great family and a great job so I think he is a very ………. person.
a)     luckily
b)     much luck
c)     lucky

Answers: 1) c, 2) b, 3) a, 4) c, 5) a, 6) a, 7) b, 8) c, 9) b, 10) c

friendship - barátság
peace - béke
love - szeretet
happinness - boldogság, öröm
health - egészség
luck - szerencse
comfort - kényelem
excitement - izgalom
beauty - szépség
sun - nap

friendly - barátságos
peaceful - békés
lovely - csodálatos
happy - boldog
healthy - egészséges
lucky - szerencsés
comfortable - kényelmes
exciting - izgalmas
beautiful - szép, gyönyörű
sunny - napos

Nehézségi szint:
újrakezdő
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
| 2008. Feb 21.

MIKA: GRACE KELLY - melléknevek (adjectives) gyakorlása

Ezzel a dallal nagyon jól lehet gyakorolni a mellékneveket. Megadtam a hiányzó szavakat, neked csak be kell írni ?ket a megfelel? helyre. Egy szót többször is fel lehet használni.
Tovább
Peter | 2008. Mar 09.

BORED VAGY BORING?! - Minden az -ed és -ing végz?dés? melléknevekr?l

Nagyon sok nyelvtanuló keveri ezeket a szavakat, ami nem meglep?, hiszen els? ránézésre minimális a kölönbség, mindössze néhány bet?:-) Mindenesetre ez ennél egy picit bonyolultabb, lássuk is, hogy miért!
Tovább
Szalai Nóri | 2008. Feb 21.

ADJECTIVES - MELLÉKNEVEK (külső és belső tulajdonságok, jelzők)

Ebből a leckéből számos melléknevet tanulhatsz meg. Ha szeretnéd a szavak kiejtését is meghallgatni, akkor töltsd le a LETÖLTHETŐ menüpont alatt a Kezdőknek és Újrakezdőknek szóló könyből a UNIT 2-höz tartozó audio anyagot! Jó tanulást!
Tovább
Fehér Sára | 2013. Feb 14.

Adjectives describing people and their synonyms

Szókincsfejlesztő feladat megoldásokkal. Találd meg a leíró melléknevek szinonimáit.
Tovább
Szalai Nóri | 2015. Sep 28.

Adjectives, adverbs - Melléknevek és határozók

Ebből a rövid összefoglalóból minden fontosat megtudhatsz a melléknevekről és határozókról 
Tovább