Elementary adjective-noun practice


Fehér Sára | 2013. 04. 14.
újrakezdő

Rövidke főnév-melléknév gyakorló feladasor alapszinten – mindenkinek. 

Match the nouns with the adjectives.

1) friendship
2) peace
3) love
4) happiness
5) health
6) luck
7) comfort
8) excitement
9) beauty
10) sun

a) lucky
b) peaceful
c) lovely
d) friendly

e) sunny
f) happy
g) beautiful
h) exciting
i) comfortable
j) healthy

Answers: 1) d, 2) b, 3) c, 4) f, 5) j, 6) a, 7) I, 8) h, 9) g, 10) e

Now choose the right answer:

1)      I saw a great adventure movie last night full of action and romance. It was ………. .
a)      excitement
b)      much exciting
c)      so exciting

2)      I love your new home. It is ……….
a)      the most comfortable
b)      very comfortable
c)      much comfortable

3)      I think you look ………. in that new dress.
a)      beautiful
b)      the beauty
c)      very beauty

4)      For me  ………. is one of the most important things in life.
a)      friendly
b)      a lot of friends
c)      friendship

5)      Everyone feels good on a warm ………. day.
a)      sunny
b)      sunful
c)      sunshine

6)      You have to take care of your ………. .
a)      health
b)      healthiness
c)      healthy

7)      She paints ………. paintings.
a)      love
b)      lovely
c)      loving

8)      I live in ………. with everyone around me.
a)      peacefully
b)      peaceful
c)      peace

9)      She got a puppy and her days are full of ………. .
a)      happy
b)      happiness
c)      much happiness

10)   He has a great family and a great job so I think he is a very ………. person.
a)     luckily
b)     much luck
c)     lucky

Answers: 1) c, 2) b, 3) a, 4) c, 5) a, 6) a, 7) b, 8) c, 9) b, 10) c

friendship – barátság
peace – béke
love – szeretet
happinness – boldogság, öröm
health – egészség
luck – szerencse
comfort – kényelem
excitement – izgalom
beauty – szépség
sun – nap

friendly – barátságos
peaceful – békés
lovely – csodálatos
happy – boldog
healthy – egészséges
lucky – szerencsés
comfortable – kényelmes
exciting – izgalmas
beautiful – szép, gyönyörű
sunny – napos

Nehézségi szint:
újrakezdő
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok