A gyakorlat teszi a melléknévfokozás mesterét is.

The more you practice, the better you will be - at adjective comparison

Facebook Tweet

Gyakoroljuk a melléknévfokozást! A feladatsor végén megtalálod a kapcsolódó leckéket is! 

Choose the right answer.

1) I have a huge cat. It is …....... a dog. 
a) bigger like
b) more big than
c) as big as

2) I like her because she is …....... girl in the whole school.
a) the nicer
b) the nicest
c) the most nice

3) Help me translate this letter. Your English is …....... mine.
a) more good
b) better than
c) good like

4) I understand why he married her. She is …....... girl I’ve ever seen.
a) the most beautiful
b) the beautifulest
c) a more beautiful

5) I am …....... anyone I know, so I have a chance of winning the race.
a) faster than
b) as fast like
c) much more fast than

6) I always wake up …....... my parents so I make them breakfast and coffee.
a) the earliest like
b) as early as
c) earlier than

7) I don’t want to see him again. He is …....... person I know.
a) as pleasant as
b) the least pleasant
c) less pleasant than

8) I would like to speak Italian …....... I do now .
a) much better than
b) more best than
c) more better as

9) I think you’ll like him. He loves animals …....... you.
a) as much as
b) a lot like
c) the most as

10) You should read this book. It’s …....... novel I have read in a long time.
a) the most interesting
b) more interesting
c) a much more interesting

Answers: 1) c, 2) b, 3) b, 4) a, 5) a, 6) c, 7) b, 8) a, 9) a, 10) a

KAPCSOLÓDÓ LECKÉK:

ALAPFOK

KÖZÉPFOK

FELSŐFOK

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2008. Feb 21.

ADJECTIVES - MELLÉKNEVEK (külső és belső tulajdonságok, jelzők)

Ebből a leckéből számos melléknevet tanulhatsz meg. Ha szeretnéd a szavak kiejtését is meghallgatni, akkor töltsd le a LETÖLTHETŐ menüpont alatt a Kezdőknek és Újrakezdőknek szóló könyből a UNIT 2-höz tartozó audio anyagot! Jó tanulást!
Tovább
Fehér Sára | 2013. Feb 14.

Adjectives describing people and their synonyms

Szókincsfejlesztő feladat megoldásokkal. Találd meg a leíró melléknevek szinonimáit.
Tovább
| 2008. Feb 21.

MIKA: GRACE KELLY - melléknevek (adjectives) gyakorlása

Ezzel a dallal nagyon jól lehet gyakorolni a mellékneveket. Megadtam a hiányzó szavakat, neked csak be kell írni ?ket a megfelel? helyre. Egy szót többször is fel lehet használni.
Tovább
Peter | 2008. Mar 09.

BORED VAGY BORING?! - Minden az -ed és -ing végz?dés? melléknevekr?l

Nagyon sok nyelvtanuló keveri ezeket a szavakat, ami nem meglep?, hiszen els? ránézésre minimális a kölönbség, mindössze néhány bet?:-) Mindenesetre ez ennél egy picit bonyolultabb, lássuk is, hogy miért!
Tovább