Greek Shortbread - Recipe

Greek Shortbread - Recipe

Facebook Tweet

Jöjjön ismét egy kis görög finomság - ezúttal egy könnyű aprósütemény! 

makes: about 36
difficulty: easy
total time: 40mins

- 230g unsalted butter

- 200g caster sugar

- 1 large egg yolk

- 30ml brandy

- 360g cake flour

- 5ml baking powder

- 100g almonds, lightly chopped

- icing sugar, for dusting

Preheat the oven to 180°C. Beat the butter and caster sugar until light and fluffy. Mix in the egg yolk and brandy. Sift in the cake flour and baking powder into a bowl and add the butter mixture in small batches, mixing until combined. Add the almonds and knead the dough until smooth. Break off pieces of dough and shape into S shapes. Place on a greased or sprayed baking tray and bake for about 20 minutes. Dust with icing sugar and store in an airtight container. Best eaten a day after baking.

Vocabulary

 

caster sugar

finomra őrölt kristálycukor

egg yolk

tojássárgája

icing sugar

porcukor

for dusting

szóráshoz

to beat

felverni

 

fluffy

habos, könnyű

to sift in

beleszitálni

in small batches

kis adagokban

to knead the dough

gyúrni a tésztát

airtight

légmentesen záródó

Nehézségi szint:
minden szint
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Végh Veronika | 2016. Jan 18.

Cheesecake with strawberries

Gyors és ellenállhatatlanul finom - ez az igazi amerikai túrótorta! 
Tovább
Lőrincz Rita | 2014. Sep 21.

Home baking- Victoria Sponge Cake - RECEPT

Próbáld ki te is ezt a hagyományos angol piskótát! 
Tovább
Szalai Nóri | 2016. Jul 03.

Patriotic Shortcake

Íme, egy gyümölcsös piskóta nem csak július 4-re:) 
Tovább
Szalai Nóri | 2012. Jan 28.

Basic Sugar Cookie recipe

A 2012 februári szám 15. oldalán ennek a receptnek a Valentin-napi, szív alakú változatát találod meg.
Tovább