Névelők - feleletválasztós teszt

Névelők - feleletválasztós teszt

Facebook Tweet

Gyakoroljuk a névelőket ezzel a teszttel! 

Pick the right article.

1. I went to .................... school in California.

a) a
b) the
c) –

2. .................... giraffe is the tallest animal.

a) a
b) the
c) –

3. I like swimming in .................... sea.

a) a
b) the
c) –

4. Miranda bought .................... Italian handbag.

a) an
b) the
c) –

5. Many children are afraid of .................... dogs.

a) a
b) the
c) –

6. The government gives benefits to .................... unemployed.

a) an
b) the
c) –

7. My mother is .................... dentist.

a) a
b) the
c) –

8. Where is .................... luggage?

a) a
b) the
c) –

9. Can I have .................... wine instead of beer?

a) a
b) the
c) –

10. I need to go home now. I had .................... bad day.

a) a
b) the
c) –

11. Some people think that  .................... British are unfriendly.

a) a
b) the
c) –

12. .................... children I saw this morning were wearing costumes.

a) a
b) the
c) –

13. Jim learned to play .................... piano when he was young.

a) a
b) the
c) –

14. Is there .................... pub near here?

a) a
b) the
c) –

15. Some families go to .................... church every Sunday.

a) a
b) the
c) –

answers: 1-c 2-b 3-b 4-a 5-c 6-b 7-a 8-b 9-c 10-a 11-b 12-b 13-b 14-a 15-c

Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!