Névelők – feleletválasztós teszt

alapfok

Gyakoroljuk a névelőket ezzel a teszttel! 

Pick the right article.

1. I went to ……………….. school in California.

a) a
b) the
c) –

2. ……………….. giraffe is the tallest animal.

a) a
b) the
c) –

3. I like swimming in ……………….. sea.

a) a
b) the
c) –

4. Miranda bought ……………….. Italian handbag.

a) an
b) the
c) –

5. Many children are afraid of ……………….. dogs.

a) a
b) the
c) –

6. The government gives benefits to ……………….. unemployed.

a) an
b) the
c) –

7. My mother is ……………….. dentist.

a) a
b) the
c) –

8. Where is ……………….. luggage?

a) a
b) the
c) –

9. Can I have ……………….. wine instead of beer?

a) a
b) the
c) –

10. I need to go home now. I had ……………….. bad day.

a) a
b) the
c) –

11. Some people think that  ……………….. British are unfriendly.

a) a
b) the
c) –

12. ……………….. children I saw this morning were wearing costumes.

a) a
b) the
c) –

13. Jim learned to play ……………….. piano when he was young.

a) a
b) the
c) –

14. Is there ……………….. pub near here?

a) a
b) the
c) –

15. Some families go to ……………….. church every Sunday.

a) a
b) the
c) –

answers: 1-c 2-b 3-b 4-a 5-c 6-b 7-a 8-b 9-c 10-a 11-b 12-b 13-b 14-a 15-c

Megosztás
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!