ILove Angol … és te?

Az ILoveAngol.hu weboldalon egy élvezetes, a világon is egyedülálló módszert ismerhetsz meg, amelynek annyira egyedi a megközelítése, hogy még a BBC is adott hozzá tananyagokat! A módszer kidolgozójával, Adányi Mihállyal beszélgettem.

Mi a módszer lényege?

Az érdeklődésünknek megfelelően15 témakörből, rövid, 1-3 perces videókból választhatunk. A videók tartalma írott formában is elérhető, és mindegyik szóra rákattintva felugrik egy multimédiás tanulókártya, melyen szerepel a szavak jelentése, meghallgatható, élőhangos kiejtés, a vizuális memóriát segítő kép, nyelvtani magyarázatok. A kártyákon található gombokkal a szavakat betehetjük az úgynevezett „saját szótárba”, majd e szavak figyelembevételével összeállított és személyre szabott további feladatokkal fejleszthetjük angoltudásunkat. A rendszer mondatokra és szavakra bontja a videót, majd teljeskörűen és teljesen személyre szabottan begyakorolhatjuk a mondatokat. Vannak a szavak és mondatok helyesírását gyakoroltató feladatok, valamint a beszédértést és a beszédkészséget fejlesztő gyakorlatok is. Ez utóbbit a számítógépünk vagy a mobilunk mikrofonjának segítségével érzékeli a rendszer és ellenőrzi azt.

Ki lehet ezt próbálni valahogy?

Több ingyenes leckével is kipróbálható a módszer. Csupán az iloveangol.hu weboldalon szükséges regisztrálni, hogy létrehozza mindenki saját tanulási fiókját. Ehhez csupán e-mail cím és keresztnév szükséges. Semmilyen vásárlási kötelezettség nincs. Bármikor egyetlen kattintással le is lehet iratkozni, ha mégsem jönne be valakinek a módszer.

Mikor és hogyan született meg az I Love Angol ötlete?

Az I Love Angol tulajdonképpen egy 7 éves folyamat eredménye. 2007-ben még én is azért mentem ki Londonba, hogy fejlesszem az angoltudásomat. 4 hónapig voltam kint, és utána szerettem volna egy olyan módszert, ami némiképp helyettesíti a kinti környezetet. Én eredetileg a médiában dolgoztam, műszaki területen, és akkoriban már programozni is tudtam, így magamnak kezdtem el kifejleszteni egy speciális tanulási stratégiát, mert nem találtam hatékonynak egyet sem azok közül, amiket addig próbáltam.

Megmutattam néhány barátomnak, akiknek annyira tetszett, hogy elkezdtem vállalkozásban gondolkozni ezzel kapcsolatban. 2010-ben a Nyelvparádén debütáltam egy korábbi weboldalammal, majd azt tovább fejlesztve 2014 augusztusában indult el az I Love Angol. Sem a korábbi oldalamat, sem ezt, addig még nem reklámoztam. Akik rám találtak valahogy, azoknak értékesítettem ezt az új fajta tanulási módszert. Ekkor még csak mellékjövedelemként tekintettem rá, de minden pénzt visszaforgattam a saját magam oktatásába az online marketing területén és a rendszer fejlesztésébe.

Nézd meg ezt is:  A Valentin-nap története

Ha jól értem, akkor Te nem vagy angoltanár. Hogyan mutatnád be magadat? Ki vagy Te?

Adányi Mihály vagyok, nyelvtanulási specialista, a learningenglish.hu és az iloveangol.hu alapítója, nyelvtanuló. Az elfoglalt, időhiánnyal küzdő felnőtteknek abban segítek, hogy megszeressék az angol nyelvet, hogy képesek legyenek beépíteni az életükbe a rendszeres angolozást, hiszen ez az egyetlen titka annak, hogy ők is képesek legyenek folyékonyan angolul kommunikálni. Megmutatom nekik, mi az oka annak, hogy a tanulók 81%-a megreked egy örökös újrakezdő szinten, és abban is segítek, hogyan kerülhetik ezt ők el.

Nagyjából hányan használják a te módszeredet?

Jelenleg a két weboldalon közel 26 ezer aktív feliratkozó van és több mint 10. 000 tanultak már velem az ingyenes anyagokon túl is, valamilyen megvásárolt csomaggal. A tanulóim ugyan magyarok, de nem csak Magyarországról, hanem a környező országokból, Angliából, az USA-ból, a világ közel 20 országából valók.

Ki készíti a tananyagokat?

Az iloveangol.hu oldalon saját készítésű leckék csak elenyésző mennyiségben vannak. A lényeg az, hogy más tartalomszolgáltatók rövid videóit dolgozza fel a rendszer egy nagyon speciális módszerrel. Ilyenek például a BBC Learning English anyagai. A BBC nagy elismeréssel szólt a találmányomról és engedélyt adott videóik felhasználásához. Természetesen a kisfilmek ingyenesen elérhetőek az oldalon, hiszen azok a BBC tulajdonában vannak, szemben az általam kifejlesztett speciális feldolgozási móddal, ami már az én saját szellemi termékem.

Milyen visszajelzéseket kapsz?

Nagyon jók a tanulói visszajelzések. Nincs olyan nap, amikor ne jönne néhány levél, sms vagy csetüzenet. Ezek erőt adnak nekem a további munkához és újabb ötletekhez, fejlesztésekhez.

Milyen a terveid vannak a jövőre vonatkozóan?Rengeteg ötletem van. Először is folyamatosan fejlesztünk. Napi szintén bővítjük a rendszer alapját képző képes, hangos szótárunkat és rendszeresen újabb leckéket teszünk fel az oldalra.

Nézd meg ezt is:  Hallás utáni értés - alapfok (B1)

Hamarosan egy új weboldalt indítunk ilovedalszovegek.hu címen. Az I Love Angol 15 témaköre között most is találhatunk dalokat, de ez az új weboldal kimondottan erre fog szakosodni, természetesen az I Love Angol módszerét megtartva.

Szándékomban áll egy teljesen kezdő tananyagot is készíteni, mert alapvetően a jelenlegi rendszer legalább egy újrakezdő szintet feltételez, amikor is a legalapvetőbb dolgokkal már tisztában van valaki. Emellett tervezek egy teljesen új dolgot is. Egy olyan tananyagban gondolkodom, amiben letisztázzuk a legfontosabb angol szavakat, azaz a tanulók teljes fogalmi megértéssel fognak rendelkezni az alapvető angol szókincsbe tartozó szavakról és kifejezésekről. Ennek egy szupergyors haladás lesz az eredménye. Egy olyan tanulási technikát kapnak majd a diákok, amivel megszűnnek a tanulási nehézségeik. Ezt 2020-ra tervezem. Továbbá nemzetközi terveim is vannak. Ez azt jelenti, hogy a módszert szeretném a magyar mellett más nyelveken is elérhetővé tenni.

 

Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!