Szia,
Néhány nappal ezelőtt bemutattam neked az I Love Angol új módszerét! Láttad már? Ma egy újabb leckével készültem számodra. Az I Love Angol weboldalán, a menüben találsz egy „Szótárazó” programot is, amit saját leckék létrehozására is felhasználhatsz. Hogyan? Csak másolj be egy angol szöveget mondjuk az Internetről, és kattints a „Szótárazás” gombra. A kiszótárazott szöveget el is mentheted, és a rendszer feladatokat generál az általad tanulásra kiválasztott szavak figyelembevételével.
Tipp: Még az 5 Perc Angol ingyenes leckéit is bemásolhatod, és így szinte minden szót és kifejetést képpel és hanggal is begyakorolhatod.
Próbáld ki, egy korábbi leckénkkel! https://5percangol.hu/receptek/salmon-crunch-recept
Jó tanulást és kellemes hétvégét kívánok!
Nóri
MAI LECKE
A LECKÉT ITT TUDOD ÁTALAKÍTANI: I LOVE ANGOL
Serves: 4
Calories: 377
Fat: 25g, saturated: 5g
– 4 salmon fillets, each about 150g
FOR THE CRUST:
– 30g fresh white breadcrumbs
– 2-3 tablespoons freshly chopped parsley
– 2 tablespoons freshly grated Parmesan cheese
– 2 tablespoons olive oil
– baking sheet, lined with baking parchment
1. Set the oven to 190C or Gas Mark 5. Place the salmon fillets on the lined baking sheet.
2. Mix together the ingredients for the crust and season with salt and freshly ground pepper, then press on to the tops of the salmon fillets.
3. Bake the salmon for 15-20 minutes, or until the crust is a light golden colour. Serve immediately with new potatoes and green beans.
top-notch– legjobb minőségű, legkiválóbb
salmon fillet – lazacfilé
breadcrumb – zsemlemorzsa
baking sheet – tepsi
baking parchment – sütőpapír
to season – sózni-borsozni
freshly ground – frissen őrölt
to press – nyomni, nyomkodni
light golden colour – világos aranybarna