Grammar exercise: ordinals (beginners)

Grammar exercise: ordinals (beginners)

Facebook Tweet
Choose the ordinal (1st, 2nd etc.) shown.
1. 1st = ...
A: first
B: eleventh
C: oneth
D: second
E: one

2. 3rd = ...
A: tird
B: third
C: fourth
D: three
E: threed

3. 2nd = ...
A: twoth
B: tooth
C: second
D: secondth
E: twelth

4. 4th = ...
A: fourfth
B: forth
C: fourteenth
D: fourth
E: fifth

5. 5th = ...
A: fiveth
B: fivefth
C: fifteenth
D: fiveth
E: fifth

6. 8th = ...
A: eightth
B: eighth
C: eigth
D: eighteenth
E: eight

7. 6th = ...
A: sixfth
B: six
C: sexth
D: six
E: sixth

8. 11th = ...
A: elevenfth
B: eleventh
C: eleven
D: eleventeenth
E: tenfirst

9. 13th = ...
A: tirtenth
B: thirtenth
C: thirteenfth
D: thirteenth
E: threeteenth

10. 20th = ...
A: twentith
B: twentyth
C: twentieth
D: secondtenth
E: twentiethe

11. 22nd = ...
A: twenty second
B: twenty secondth
C: twentisecond
D: twentisecondth
E: twenty twoth

12. 9th = ...
A: ninefth
B: ninth
C: nineth
D: nine
E: nineteenth

13. 18th = ...
A: eigth
B: eighteenth
C: eightteenth
D: eighttenth
E: eigthteens

14. 10th = ...
A: teenth
B: tenfth
C: teenfth
D: firsttenth
E: tenth

15. 12th = ...
A: twelth
B: thirteenth
C: secondteenth
D: twelfth
E: twelf

16. 14th = ...
A: fourtenth
B: fourthteenth
C: fourtenfth
D: fourteenth
E: fourteenf

17. 21st = ...
A: twenty oneth
B: twenty firsth
C: twenty first
D: twenty thirst
E: twenty fist

18. 23rd = ...
A: twenty threed
B: twenty three
C: twenty threeth
D: twenty third
E: twenty fird

19. 24th = ...
A: twenty fourth
B: twenty fourfth
C: twenty fouth
D: twenty foth
E: twenty fith

20. 900th = ...
A: nine hundredfth
B: nine hundreadth
C: nine handredth
D: nineth hundred
E: nine hundredth






Megoldások:
1.A 2.B 3.C 4.D 5.E 6.B 7.E 8.B 9.D 10.C 11.A 12.B 13.B 14.E 15.D 16.D 17.C 18.D 19.A 20.E
Nehézségi szint:
alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok